27 / 04 / 2024

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden kentsel dönüşüm toplantısı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden kentsel dönüşüm toplantısı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde hayata geçecek kentsel dönüşüm çalışmalarına bütüncül yaklaşmak adına kentsel dönüşüm toplantısı düzenledi.



Antalya Büyükşehir Belediyesi, Başkan Muhittin Böcek'in planlı, kurallı, kimlikli kent hedefiyle çalışmalarına devam ediyor. Bu amaçla merkez ve ilçelerde uygulanacak kentsel dönüşüm projelerinin bütüncül bir yaklaşımla hayata geçirilmesi için ilk adım atıldı. Milliyet'te yer alan habere göre; kent Estetiği Daire Başkanlığı koordinasyonunda ilçe belediyelerin imar yetkililerinin katılımıyla değerlendirme toplantısı yapıldı.

 Antalya Büyükşehir Belediyesi nden kentsel dönüşüm toplantısı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, planlı, kurallı, kimlikli yapılaşmanın bir plan bütünlüğü doğrultusunda uygulanabilirliğini sağlamak amacıyla hummalı bir şekilde çalışıyor. Merkez ve ilçelerde hayata geçecek kentsel dönüşüm projelerinin bütüncül bir yaklaşımla hayata geçirilmesi amacıyla ilçe belediyelerin imar yetkililerinin katılımıyla değerlendirme toplantısı düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen toplantıya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Alper Gökçay ve Kent Estetiği Daire Başkanı Barış Soykam, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerin imarla ilgili yetkilileri katıldı.

YOL HARİTASI KONUŞULDU 

Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası'nda gerçekleşen toplantıda Antalya'daki kentsel dönüşüm uygulamalarının ilçelerle koordineli bir şekilde yürütülmesi adına nasıl bir yöntem izlenebileceği tartışıldı. Kentsel dönüşümün planlama ve uygulama aşamasında ilçe belediyeleri ile Büyükşehir Belediyesi'nin ortak çalışabilmesi için izlenecek yol haritası konusunda fikir alış verişi yapıldı. Kentsel dönüşüm çalışmalarının ortak akılla şekillenmesine yönelik toplantılar önümüzdeki süreçte de devam edecek.

Alanya'da kentsel dönüşüm için yıkımlar başladı!


Geri Dön