27 / 04 / 2024

Antalya Çocuk ve Gençlik Evi Sosyal Tesisi açıldı!

Antalya Çocuk ve Gençlik Evi Sosyal Tesisi açıldı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Çocuk ve Gençlik Evi Sosyal Tesisi açıldı...




Prof. Dr. Mustafa Akaydın Antalya’daki hiçbir belediyenin adım atmadığı öğrencilerin barınma sorunu konusunda çalışma başlattı. Üniversite öğrencilerinin bu yarasına merhem olabilmek için Akaydın’ın talimatıyla ilk olarak belediye konutları sosyal tesise çevrildi. Altındağ, Varsak ve Kepezaltı’nda 3 sosyal tesis oluşturuldu. Bu tesisler, 4 yılda ekonomik yetersizlik içindeki 825 öğrenciye yuva oldu.


6 MİLYONA MAL OLDU

Bununla yetinmeyen Başkan Mustafa Akaydın, kız öğrencilerin en büyük sorunlarından biri olan güvenli barınma sorununu çözmek amacıyla yaklaşık 6 milyon liralık yatırımla Çocuk ve Gençlik Eğitim ve Sosyal Tesisi inşa etti.  25 Mayıs Cumartesi günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından hizmete açılacak tesis, Büyükşehir Belediyesi’nin gurur veren bir yatırımı oldu.


ÖNEMLİ BİR SOSYAL PROJE

Üniversite kampusunun yanı başında Gülveren Mahallesi Hürriyet Caddesi üzerinde 1 Haziran 2011 tarihinde temeli atılan Gençlik Eğitim ve Sosyal Tesisi, 8 bin 200 metrekarelik alan üzerine 4 bin 767 metrekarelik kapalı alana sahip çok önemli bir sosyal proje. Antalya’da eğitim gören kız öğrencilerin güvenli bir ortamda eğitimlerine devam edebilmeleri için yapılan tesis 100 odadan oluşuyor. 


İÇİNDE YOK YOK

Toplam 300 kız öğrenci kapasiteli olan sosyal tesisin kapasitesi artırılabiliyor. Birleşik 2 bloktan oluşan tesis zemin kat ile birlikte 6 katlı. Öğrencilerin fiziki ve sosyal ihtiyaçları göz önüne alınarak yapılan tesiste özel kullanım alanları olan öğrenci odaları, revir, kütüphane, seminer salonu, TV salonu, etüt odası, bilgisayar salonu, yemekhane, kantin, çok amaçlı salon, çamaşır yıkama ve ütü odası, valiz deposu, kuaför, spor salonu, sığınak gibi bölümler bulunuyor. 


GELİŞMİŞ GÜVENLİK SİSTEMİ

Öğrencilerin her türlü ihtiyaç ve gereksinimleri için tesiste güvenlik de ön planda. Yangın önleme sisteminin mevcut olduğu tesiste, parmak izi okuyucu, kamera gibi gelişmiş güvenlik sistemleri bulunuyor. 


Antalya Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön