02 / 05 / 2024

Antalya Deniz Feneri Restoran'a izin veren Burcu Bilgi görevden alındı!

Antalya Deniz Feneri Restoran'a izin veren Burcu Bilgi görevden alındı!

Lara Bababurnu'ndaki Deniz Feneri'ne yapılan restoranın ruhsat talebine imza atan Muratpaşa Belediyesi Plan ve Proje Müdürü Burcu Bilgi, Başkan Ümit Uysal tarafından görevinden alındı.



Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı'na ait Deniz Feneri, ihaleyle özelleştirilmişti. CHP'li bir Merkez yöneticisinin yakını olduğu bilinen kişiler, ihaleyi alarak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na başvurmuştu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı. "Kısmi kamu hizmeti" izni için Muratpaşa'nın 1000'lik planını değiştirerek, izin vermişti. 

İşletmeciler, bu izin belgesiyle Muratpaşa Belediyesi'ne başvurmuş, belediye askı süresi bitiminde istenen izne onay vermişti. 


Konunun basına yansıması sonrasında açıklama yapan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, talebi imzalayan Belediye Plan ve Proje Miidürü Burcu Bilgiyi görevden aldığını açıkladı. Uysal, bu tür konularda asla taviz vermediklerini, kamuoyuna yansıyan bu olayda da kendisinin haberi olmadan imza atılması nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını dile getirdi. Uysal, konunun Çevre Bakanlığı tarafından gelmesi nedeniyle müdürün imzalamış olduğunu, müdürün de art niyetli davrandığını düşünmediğini, hatasının bakanlıktan geldiği için talebi kendisine bilgi vermeden imzalamış olması olduğunu dile getirdi. 


Başkan Uysal, konunun Muratpaşa Belediyesi ile birebir ilgisinin olmadığını belirterek, olayı şöyle anlattı: Ulaştırma Bakanlığı burayı özelleştirmek için ihaleye çıkarıyor. İhaleyi bir grup alıyor. Sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na başvuruyor. 

Burayı işletmek için gereğini talep ediyor. Bakanlık. Muratpaşa'nııı 1000'lik imar planını, belediyeye haber vermeden değiştiriyor. 

İhaleyi alan kişiler, bakanlık izin belgesi ile Muratpaşa Belediyesi'ne işletme izni için başvuruyorlar. Karar askıya çıkıyor. 


Askı süresince kimse itiraz etmeyince proje müdürümüz de onaylıyor. Keşke bana haber vermiş olsaydı, olay bu noktalara gelmemiş olurdu... 

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, kamuoyunun duyarlılığını asla yok saymayan bir yapısı olduğunu belirterek, kamuoyundan gelen eleştiriler nedeniyle Belediye olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ından Bababurun Feneri'ni içeren planlamanın iptalini istediğini açıkladı. 


Muratpaşa Belediyesi Basın Bürosundan gönderilen açıklamada da şöyle denildi: Muratpaşa Belediyesi n in. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na iletilecek olan talep yazısında; Bababurnu Feneri'ne ilişkin planlamanın, "Şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve kamu yararı açısından uygun olmadığı' na dikkat çekildi. Muratpaşa Belediyesi'nin talep yazısında; Antalya için bir değer olduğu belirtilen Bababurnu Deniz Feneri'ne ilişkin planın iptal edilmemesi halinde ise konunun yargıya taşınacağı ifade edildi. Muratpaşa Belediyesi ayrıca: Bababurun Feneri'nin bulunduğu alanın kamu yararına uvgun planlanması gerektiği belirtildi.


Antalya Beyaz 


Geri Dön