06 / 05 / 2024

Antalya Finike'ye 201 milyon TL'lik yatırım!

Antalya Finike'ye 201 milyon TL'lik yatırım!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Finike’ye 3.5 yılda 201 milyon liralık yatırım yaptıklarını belirtti.



 

Finike ilçesini ziyaret eden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, vatandaş ve  esnafla bir araya geldi. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Büyükşehir Belediyesi’nin Finike’deki yatırımlarını da inceleyen Başkan Türel, Finike ASMEK’in açılışını da gerçekleştirdi. Başkan Türel’in Finike ziyaretinin ilk durağı ise AK Parti İlçe Teşkilatı oldu. Hizmetlerini anlatan Başkan Türel, “Finike’nin kronikleşen sorunları vardı ve senelerdir bunlar konuşulurdu. Finike adliyesi, Finike hastanesi, Finike toptancı hali, Ernez yolu, yurt sorunu, alt yapı, kanalizasyon, mezbaha problemi, senelerdir her Finike’ye gelişimde bu problemler dile getirilir ama bir arpa boyu yol alınmazdı. Şimdi ne mutlu ki artık bu kronikleşen sorunların önemli bir bölümünü çözmüşüz, bir kısmı da çözülmek üzere. Büyükşehir Belediyesi olarak Finike’mize gösterdiğimiz değerin en önemli göstergesi bu hizmetler” dedi.

201 MİLYON LİRALIK YATIRIM


Finike’ye 15 kilometresi sıcak asfalt olmak üzere 100 kilometrenin üzerinde asfalt hizmeti getirdiklerini belirten Başkan Türel, “2013 senesinde İl Özel İdaresi’nin Antalya’nın tüm köylerine yaptığı toplam yatırım 10 milyon lira iken biz bugün sadece Finike’mize 15 milyon sadece yol yatırımı yapmışız, helali hoş olsun daha da iyisini yapacağız” diye konuştu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Finike’ye bugüne kadar 201 milyon liralık yatırım yaptığını belirten Türel, bu rakamın yeni başlayan yatırımlarla 255 milyon liraya ulaşacağını açıkladı. Sadece köprüler yapan değil vatandaşla gönül köprüleri kuran bir hizmet anlayışı ile ilerlediklerini belirten Başkan Menderes Türel, Finike’de yaklaşık 300 vatandaşa Sosyal Kart verdiklerini söyledi. 


AĞAÇ KESİLİYOR SÖYLEMLERİNE TEPKİ


Finike’nin sosyal yapısını da güçlendirecek adımları attıklarını söyleyen Başkan Türel, “Bunların içinde en önemlisi bu yaz hizmete açacağımız kadınlar plajı. Kadınlar plajı açıyoruz diye bir takım kesimlerin ortaya koymuş olduğu tepkileri gülerek izliyorum. Diyorlar ki orada ağaç kesiyormuşuz. Oraya gidip o diktiğimiz ağaçları görseler, orada bir çevre katliamı yaptığımızı inanın söylemeye dilleri varmaz. Biz oradaki mevcuttaki yapıyı korurken üzerine daha da ağaç ekerek yeşillendirme çalışmasını yürütüyoruz. Yolun kenarındaki ağaçlar da görünmez mi?”dedi.


ELMALI’YI DENİZE GETİRECEĞİZ


Kadınlar plajına girişin ücretsiz olduğunu da sözlerine ekleyen Türel, şu şekilde konuştu: “Sadece Finike’ye hizmet etmeyecek, ücretsiz koyacağımız servisle Elmalılı kadınlarımız da gelecek, denizden faydalanacak. Elmalı’ya deniz götürüyoruz diyemeyiz ama Elmalı’yı denize getiriyoruz.  Demre’den Kumluca’dan hatta Kaş’a kadar kadınlar plajımızdan istifade edebilecekler. Bu Finike’nin sosyal yaşamına katkı sağlayacak. Bazı ilçelerden gelen vatandaşlarımız sayesinde de ticari yönden olumlu etkileyecek. Ama maalesef Türkiye’de sadece kendi ihtiyaçlarını düşünüp başkalarının ihtiyaçlarından haberdar olmayanlar, umursamayanlar senelerdir kısır döngü içerisinde kalıyorlar. Hep vatandaşın derdinden bihaber siyaset yapmaya çalışmışlar. İşte Alanya’da da Aysultan Kadınlar Plajı’nı hizmete sunduk. Her kesimden kadınlarımız orada.”


TOPTANCI HALİ AÇMAYA FIRSAT BULAMADIK

 


Finike’nin siluetine büyük bir zenginlik kazandıracak Eroğlu Nuri Cami inşaatının hız kesmeden devam ettiğini belirten Türel, cami projesinin fikir ve isim babasının AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu olduğunu belirtti. Finike’nin efsaneleşen toptancı hal sorununu çözdüklerini kaydeden Başkan Türel, açılışını yapacak fırsat bulamadıklarını da söyledi.
 


Geri Dön