28 / 04 / 2024

Antalya Işıklar Caddesi'nde kentsel dönüşüm başladı!

Antalya Işıklar Caddesi'nde kentsel dönüşüm başladı!

Işıklar Caddesi'nde 1969 yılında yapılan 4 katlı Karayolları Apartmanı kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde yıkılıyor. Binanın yerine 7 katlı lüks bir daire yapılacak. Müteahhit hak sahiplerine ücretsiz daire verecek.



Işıklar Caddesi'nde 1969 yılında yapılan 4 katlı Karayolları Apartmanı kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde yıkılıyor. Binanın yerine 7 katlı lüks bir daire yapılacak. Müteahhit hak sahiplerine ücretsiz daire verecek. İnşaatın tamamlanmasının ardından yeni dairler 500 bin liradan satışa çıkartılacak.


Antalya'nın en eski caddelerinden olan, kent sakinlerinin gezinti, eğlence ve alışveriş için tercih ettiği İşıklar Caddesi'nde kentsel dönüşüm başladı. Antalya firması olan Saraç İnşaat, Işıklar Caddesi'nde bulunan Karayolları Apartmam'nı kentsel dönüşüm çerçevesinde yıkıp, yeniden yapmak için çalışmalara başladı. Şuan binanın arka cephesinde bulunan bir iş makinesi 5 katlı apartmanı yıkıyor. Yıkım işlemlerinin tamamlanmasının ardından sahada 7 katlı lüks bir daire yapılacak. 


2016 SONUNDA TAMAMLANACAK 


Saraç İnşaat'ın sahibi Adnan Saraç, "Bina 1969 yılında 4 kat olarak yapılmış. Binanın giriş bölümü boş duruyor. Ayrıca 7 kat olmasına rağmen 4 kat inşa edilmiş. Biz buraya 7 katlı lüks bir apartman inşa edeceğiz. Binayı yıkmamız, tapu ve ruhsat işlemlerini halletmemiz 4 ayı bulur. 

Ardından inşaata başlayacağız. Hedefimiz 12 ayda binayı yapmak. Binada 12 daire var. Firma olarak hak sahiplerine karşılıksız dairelerini vereceğiz. Geri kalan dairelerde müteahhitlik hizmeti karşılığı bizim olacak" dedi. 


GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR 


Karayolları Apartmanı'nda kentsel dönüşüm çalışmaları sürerken, bu noktanın yaklaşık 100 metre aşağısında bulunan ve tüp patlaması sonucu kullanılamaz hale gelen apartmanda da çalışmalar hız kazandı. Müteahhit Adnan Saraç, " 1 aya kadar patlama nedeniyle kullanılmaz hale gelen binada da çalışmalar başlayacak. Ayrıca 40 Daireler olarak bilinen apartmanda da çalışma yapılacak. Bizim çalışmamız Işıklar'da kentsel dönüşümün önü açılacak" diye konuştu. 


DAİRELER 500 BİN TL 


Müteahhit Adnan Saraç, projenin tamamlanmasının ardından Işıklar'da ki diğer daire sahiplerinin de dönüşüm için istekli olacağını kaydetti. 

Adnan Saraç, projeyi tamamlamalarının ardından binadaki dairelerin bedelinin 500 bin lira olacağını açıkladı. 



Antalya Gazetesi


Geri Dön