11 / 05 / 2024

Antalya Işıklar Caddesi kentsel dönüşüm son durum

Antalya Işıklar Caddesi kentsel dönüşüm son durum

Antalya Işıklar Caddesi son dönemde müteahhitlerin istilasına uğradı. Gençlik Mahallesi Muhtarı Ömer Kaya, mahallelerindeki eski binaların müteahhitlere verilerek binaların yıkılıp daha fazla kat karşılığında yenisinin yapılmasına tepki gösterdi.

Antalya Işıklar Caddesi'nde kentsel dönüşüm başladı!

Işıklar Caddesi'nde 1969 yılında yapılan 4 katlı Karayolları Apartmanı kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde yıkılıyor. Binanın yerine 7 katlı lüks bir daire yapılacak. Müteahhit hak sahiplerine ücretsiz daire verecek.

Kuzey Işıkları Turizm Yatırımları Ve İşletmeciliği Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Kuzey Işıkları Turizm Yatırımları Ve İşletmeciliği Ticaret Anonim Şirketi Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Şeyh Şamil Çağlar tarafından kuruldu.

Antalya’daki orman yangınında 8 kişi ölmüş 58 kişi yaralanmıştı. İmara açıldı!

Antalya’da geçen yıl meydana gelen yangın faciasının yaşandığı bölgede bulunan Aşağı Işıklar mahallesindeki 22 bin 683 metrekare alan TOKİ Başkanlığı’nca kamulaştırıldı. Karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Antalya için acele kamulaştırma kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Antalya ili sınırları içinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılma kararı verildi. 

İstanbul ve Antalya için acele kamulaştırma kararı!

İstanbul ve Antalya illeri sınırları içinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması kararı verildi. 

Işıklar Coin, dünyanın en büyük borsasında işlem görecek!

Işıklar Holding, kripto parası Işıklar Coin’i (ISIKC) 4'üncü bir borsada daha açıyor. ISIKC, Türkiye saatiyle 2 Aralık saat 23:00’te, dünyanın en büyük ilk 25 kripto para borsasından olan LBank’ta işlem görecek...

Atılgan Sert: Antalya için kentsel dönüşüm şart!

Antalya İnşaat Müteahitleri Derneği Başkanı Atılgan Sert, depremin bir Türkiye gerçeği olduğunu söyledi. Sert, “6 milyon bina sıkıntılı. Bunun çözüm yollarından biri kentsel dönüşüm. Biz kentsel dönüşümü cazip hale getirmemiz gerektiğini savunuyoruz” diye konuştu.

Antalya Millet Bahçesi'nde sona gelindi!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin, Işıklar’da yıkılan stadyum alanı yerinde hayata geçirdiği Millet Bahçesi projesinde sona gelindi.

Antalya Millet Bahçesi'nde sona gelindi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin, Işıklar’daki yıkılan stadyum alanı yerinde yapımını sürdürdüğü Millet Bahçesi çalışmalarında sona gelindi.

Antalya Millet Bahçesi şekilleniyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin, Işıklar’daki yıkılan stadyum alanı yerinde inşaatını sürdürdüğü millet bahçesi şekilleniyor.

Antalya Kapalı Spor Salonu kent müzesi oluyor!

Antalya Işıklar'da yer alan kapalı spor salonu kent müzesine dönüştürülecek.

Ali Keleş: Antalya için deprem master planı yapılmalı!

Jeoloji Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Keleş, Antalya'da olası bir deprem için hazırlıklı olunması gerektiğini belirterek "Bir an önce Deprem Master Planı'na sahip olmak istiyoruz" dedi.

Kentsel dönüşüm Antalya için fırsat!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş ve Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin’e ziyarette bulundu. Temsilciler, inşaat sektrörü hakkında konuştu.

Antalya için bütüncül nazım imar planına ihtiyaç var!

İMO Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı, Antalya’nın planlamaya ihtiyacı olduğunu söyledi. Belediyelerin planlamaya öncelik vermesi gerektiğini ifade eden Balcı, "Antalya için bütüncül nazım imar planına ihtiyaç var" dedi.

Antalya Işıklar Caddesi kentsel dönüşüm son durum Haberi

Antalya Işıklar Caddesi kentsel dönüşüm son durum

Antalya'nın en gözde caddelerinden Işıklar'ı da içine alan Gençlik mahallesi müteahhit akınına uğradı.


Antalya'nın en gözde caddelerinden olan Işıklar, son dönemde müteahhitlerin istilasına uğradı. Gençlik Mahallesi Muhtarı Ömer Kaya, mahallelerindeki eski binaların müteahhitlere verilerek binaların yıkılıp daha fazla kat karşılığında yenisinin yapılmasına sert tepki gösterdi. Bunun kentsel dönüşüm olmadığını belirten Muhtar Kaya, "Kentsel dönüşüm ada bazında, her türlü imar ihtiyaçları çizilerek yapılır. Burada tam tersi durum söz konusu. Son günlerde müteahhitler mahalleye akın etmiş durumda. Mahalle rantta kurban edilmemeli" dedi.


Kentin en eski mahallelerinden olduklarını belirten Muhtar Kaya, binaların tamamının 30 yaşın üstünde olduğunu açıkladı. Bu nedenle Gençlik Mahallesi ve Işıklar Caddesinde hiçbir binanın deprem testini geçemediğini belirten Kaya, "Gençlik Mahallesinde 500 bina var. 400'ü yıkılıp yeniden yapılmayı bekliyor. Bu nedenle...