27 / 04 / 2024

Antalya Kemer'de 43.1 milyon TL'ye icradan satılık tarla!

Antalya Kemer'de 43.1 milyon TL'ye icradan satılık tarla!

Kemer İcra Dairesi Antalya Kemer'de yer alan tarlayı 43 milyon 153 bin 740 TL bedelle satışa çıkardı.



Kemer İcra Dairesi Antalya Kemer'de yer alan tarlayı satışa çıkardı. Tarlanın satış bedeli 43 milyon 153 bin 740 TL olarak belirlendi.

T.C.
KEMER
İCRA DAİRESİ
2020/996 ESAS
TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :
1 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : Antalya İl, Kemer İlçe, 137 Ada, 8 Parsel, TEKİROVA/MERKEZ Mahalle/Köy, Söz konusu 137 ada 8 parsel taşınmazın Tekirova caddesinin deniz tarafında olduğu, Tekirova Caddesinin doğusunda açılan beton yolla parsele ulaşıldığı, parselin doğusunda Tekirova plajı ve Akdeniz, güneyde Euphoria Hotel, 170 m kuzeyde bölgenin en eski hoteli Clup Hotel Phaselis bulunduğu, parselin 70 m kuzeyinde halı saha ve belediye günübirlik tesisleri, 100 m kuzeyde 159 sokak ve sokağın kuzeyinde dere, 400 m kuzeybatısında arıtma tesisi bulunduğu bilirkişi raporunda belirtilmiştir. Parselin turizm tesis alanında kaldığı, yakın çevrede 5 yıldızlı konaklama tesislerinin mevcut olduğu, parsel ile çevresinin belediye ve altyapı hizmetlerinden faydalandığı, talep gören mevki ve konumda ulaşımın kolay olduğu bilirkişi raporunda belirtilmiştir.Tekirova 137 ada 8 parsel ve turizm tesisi yapısına ait temel ve bodrum katın betonarme karkas inşaatının tamamlandığı, zemin kat daha sonraki katların henüz yapılmadığı, yapıya ait belediye tarafından düzenlenmiş ruhsat bulunmadığı, yapının ruhsatsız ve kaçak konumda olduğu bilirkişi raporunda belirtilmiştir.Tekirova 137 ada 8 parsele belediyesince düzenlenmiş yapı ruhsatının bulunmaması ve imalatın kaçak yapı niteliğinde olması, yapı ve tatil zaptlarının düzenlenmesi ve encümen kararlarının alınması nedeniyle parsel üzerindeki mevcut imalat değerlendirilmeyerek inşai muhdesatın değeri hesaplanmadığı bilirkişi raporunda belirtilmiştir.
Adresi : Tekirova Mahallesi, Tekirova Caddesi 137 Ada 8 Parsel Kemer/Antalya
Yüzölçümü : 12.329,64 m2
İmar Durumu : İnşaat tarzıİmar Kanununun 18. Madde imar uygulamasının henüz yapılmadığının anlaşıldığı bilirkişi raporunda belirtilmiştir.
Kıymeti : 43.153.740,00 TL
KDV Oranı : %18
Kaydındaki Şerhler : Tapu Kaydındaki Gibidir.
1. Satış Günü : 01/02/2022 günü 11:00 - 11:05 arası
2. Satış Günü : 01/03/2022 günü 11:00 - 11:05 arası
Satış Yeri : Merkez mah, Yalı cad, Kemer Belediyesi İçi Kültür Salonu Kemer/Antalya

Antalya Kemer de 43.1 milyon TL ye icradan satılık tarla!

Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesini; "İ.İ.K. 9. Madde: İcra ve İflas dairelerine yapılacak her türlü nakdi ödeme, Adalet Bakanlığı tarafından uygun görülecek bankalarda icra ve iflas dairesi adına açılan hesaba yapılır," hükmü gereğince NAKİT TEMİNATIN BANKA HESABINA YATIRILMASI GEREKTİĞİNDEN, hesaplanan teminat tutarının ihale saatinden önce Vakıflar Bankası TR**********************46 İBAN nolu hesaba, dosya numarası ve ihale katılımcısının adı-soyadı ve T.C.kimlik numarası yazılarak yatırılması ve dekonttan bir suretin ibraz edilmesi" veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır.Nakit teminat ile satışa iştirak edilemeyecektir. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2020/996 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.07/12/2021
(İİK m.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.
 


Geri Dön