05 / 05 / 2024

Antalya Santral Mahallesi'nin tapu sorunu çözülüyor!

Antalya Santral Mahallesi'nin tapu sorunu çözülüyor!

Antalya Kepez ilçesine bağlı, Santral mahallesinde yıllardır süren tapu problemlerinin 'Kentsel dönüşüm projesi' ile çözülmesi yönünde adımlar atıldı. Ancak mahalleli, yeni bir haber ve gelişmenin söz konusu olmadığını belirtti.




Antalya Kepez ilçesine bağlı, Santral mahallesinde yıllardır süren tapu problemlerinin 'Kentsel dönüşüm projesi' ile çözülmesi yönünde adımlar atıldı. Ancak mahalleli, yeni bir haber ve gelişme söz konusu olmadığı için ve yapılacak olduğu söylenen protokollerin de seçim sonrasına kaldığı duyumları üzerine tedirgin olduğunu ifade ediyor. 


Santral Mahallesi Derneği Başkanı Metin Baş ve Santral Mahallesi muhtarı konu hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Santral Mahallesi Muhtarı Bahri Çetin; "Biz Santral Mahallesi halkı olarak problemimiz çok. O nedenle artık Santral Mahallesi Derneğimiz ve Muhtarlığımız ile iş birliği halinde çalışıp gücümüzü göstereceğiz. Gerekirse her türlü yolu beraberce izleyeceğiz" dedi.


Santral Mahalle Muhtarı Bahri Çetin, mahalle sakinlerini birbirine kaynaştırmak, Metin birlik ve beraberliği sağlamak için yemek düzenlediklerini belirtti. Mahallenin yıllardır süren bir tapu problemi olduğunu belirten Muhtar Çetin, insanların artık bıktığını her dönem vaatlerde bulunan siyasetçilere de güvenlerinin kalmadığını ifade etti. Çetin mahallesinin sorunlarına ilişkin şunları kaydetti: "Mahallemizin imar tapu sorunu var. Vatandaşımıza bunları burada konuşacağız. Vatandaşımızı aydınlatacağız. Çünkü mahallelilerimiz her gün muhtarlığımıza geliyor, 'bu mahalle yıkılacakmış dedikoduları var' ne yapacağız diye soruyorlar. 


Biz bildiğimiz kadarıyla bu konulan aydınlatmak istiyoruz. 82 vilayetten burada insan var. Çok göç alan bir mahalle. Huzursuzluklar hırsızlıklar artıyor. Artmanın sebebi göç çok arttı. Kimi vatandaşlar yıllardır süren tapu sorunundan artık merkeze taşmıyor. 

İnsanlar bıktı." Mahalle sakini sonlarının ne olacağını bümediği için evlerinin düzenlemesi için yapacakları harcamaları, yapamadıklarım ifade eden Bahri Çetin, "İnsanlar evleri aktığı için masraf yapamıyorlar. Bir evin masraf 7- 8 bin civarında. İnsanlar bu paralan zor şartlarda kazanmaktadır. Mahallelimiz evlerde otellerde çalışarak hayatlanı kazanıyor. Ama 7 8 bin lira masraf etmek istemiyorlar. Çünkü yıkılacak mı, kalacak mı bilemiyoruz" dedi. 


Santral Mahallesi Dernek Başkanı Metin Baş ise "Her gelen siyasetçi bize  Santral mahallesine tapu vereceğiz" dedi .Ancak hiçbir şey yapılmadı. Vatandaşın artık siyasetçiye güveni kalmadı. Bundan sonra Santral Mahallesi olarak her sene bu etkinliği düzenleyeceğiz. Mahallemizin tamamı için Mevlit okutuyoruz. Santral Mahallesi halkı olarak problemimiz çok. Ondan dolayı biz artık derneğimiz ve muhtarlığımız ile iş birliğinde çalışıp gücümüzü göstereceğiz. Gerekirse her türlü yolu beraberce izleyeceğiz. Biz artık bu çileden kurtulmak istiyoruz ne olacaksa bir an önce olmalı" diye konuştu. 


Antalya Gündem


Geri Dön