01 / 05 / 2024

Antalya Sosyal Güvenlik Kurumu Manavgat Sosyal Güvenlik Merkezi açıldı!

Antalya Sosyal Güvenlik Kurumu Manavgat Sosyal Güvenlik Merkezi açıldı!

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 5 ayda tamamlanarak hizmete başlayan Antalya Sosyal Güvenlik Kurumu Manavgat Sosyal Güvenlik Merkezi için resmi açılış töreni düzenlendi. Törene birçok davetli katıldı...



Manavgat ilçesinde 5 ayda tamamlanarak hizmete başlayan Antalya Sosyal Güvenlik Kurumu Manavgat Sosyal Güvenlik Merkezi için resmi açılış töreni düzenlendi. 


Törene Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, SGK Başkan Yardımcısı Mustafa Kuruca, SGK İnşaat ve Emlak Daire Başkanı Abdullah Kavaklı, SGK Antalya İl Müdürü Selim Erol, belde belediye başkanları, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum örgütlerinin başkan ve yöneticileri, Turizmciler ve vatandaşlar hazır bulundu. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nm okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan SGK Antalya İl Müdürü Selim Erol, 2010 yılı Şubat ayında mevcut binanın 500 metre ilerisinde küçük bir yerde merkez müdürlüğü olarak Manavgat'ta hizmet vermeye başladıklarını belirterek, "O günden bugüne kadar geçen serüven içerisinde kururumuzun kazandırmış olduğu bu binanın yanı sırada bütün Manavgat halkı el birliği ile yine yandaki bloğu da hizmete açılır hale getirdiler. Manavgat'ın bizim gönlümüzde ayrı bir yer tutmasıyla birlikte gerçekten Antalya içerisinde çok stratejik bir öneme sahiptir. Bugün baktığımızda birçok ilimizden daha çok sigortalı sayısına sahip, çalışmalarıyla, iş yeri sayısıyla gerçekten birçok ilden ileride. 

Ben eminim ki bu B blokta açıldıktan sonra normal bir il müdürlüğü gibi bütün işler Manavgat'ta yapılacak. 2008 yılında özellikle Şubat ayında SGK İl Müdürlüğü getirildikten sonra burada yani Antalya'da 292 bin sigortalı ile faaliyete başlamıştık. Toplamda bugün gelmiş olduğumuz rakam ise yüzde 400'lük artış ile 4/A'lı sigortalı sayımız 600 binleri geçmiş durumda. İlimizin nüfusunu kıyasladığımız için adrese dayalı kayıt sistemiyle birlikte 2 milyon 92 bin nüfus var. Yaz aylarında bu sayı 6-7 milyonlara ulaşıyor. Şu anda ise nüfusumuzun yüzde 95'i sigortalı durumda. Yani 2 milyon 75 bin kişi sosyal güvence altına alınmış durumda. Antalya her yıl yüzde 12,5'luk bir nüfus artışı ile Türkiye'nin en dinamik şehirlerinden birisidir. Nüfusla çalışan sayısını kıyasladığımız zaman 4/a,4/b,4/c sigortalı sayısı 800 bin civarında. Bunu da kıyasladığımızda yüksek 35'lik dinamik bir çalışan sa3amız var. Dolayısıyla Antalya'nın çalışan sayısında tamamını kıyasladığımızda her üç kişiden birisi aktif olarak çalışmakta. Antalya'nın en dinamik şehirlerinden birisi olan Manavgat'ta gerçekten bir il olmayı hak edecek kadarda çok önemli işlere imza atılmaktadır. Bu açılışımızda bizleri 3'alnız bırakmayan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi. 


Erol'un konuşmasının ardından kürsüye gelen Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu da, "Hükümetimizde Manavgat'ta gerçekleştirmiş olduğu güzel hizmetlerden birisi olan Manavgat Sosyal Güvenlik Merkezi kendisini bu şekilde gösterdiği andan itibaren hayırseverler diyarı olan Manavgat'ımızda hemen onun yanında güzel bir bina daha yaptırdı. Bu vesile ile bu binaların yapılmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Dünya'nn kabul ettiği en önemli hususlardan bir tanesi şudur ki, bir devletin gücü istihdam çalışmaları ve sermayesinin kayıt altına alınmasıyla belirlenebiliyor. Söylediğimiz bu işleri yapmanın yolundan bir tanesi de SGK'dan geçmektedir" dedi. (İHA) 


Antalya Son Haber



Geri Dön