10 / 10 / 2024

Antalya'da 35 milyon euro'luk hastane yapılacak!

Antalya'da 35 milyon euro'luk hastane yapılacak!

Yaşam Hastaneleri, Antalya'nın sağlık turizmi iddiasını doğrulayan örnekte bir politika izliyor. Dr. Cemal Özkan, yeni yatırımla Antalya'nın en büyük sağlık gurubu olacaklarını söylerken, Avrupa'dan akreditasyon aldıklarını da belirtti...




Antalya'nın sağlık turizmi alanındaki ididasını ortaya koyan isimlerden biri de Yaşam Hastaneleri. Kuruluşun sahibi Dr. Cemal Özkan, var olan zincire 35 milyon euro'luk yatırım bedeliyle 220 yataklı bir hastane daha eklemeyi planlıyor. Hastanenin hizmete giriş süresi ise 1.5 yıl sonra.

Antalya'nın sağlık konusunda Türkiye'nin merkezlerinden biri olmaya aday olduğunu belirten Özkan, yeni hastaneyle birlikte Antalya'nın en büyük yatak kapasitesine sahip özel hastanesi konumuna ulaşacaklarını kaydetti. Bu yeni hastaneyle yatak kapasitelerinin 350 ulaşacağını söyleyen Özkan, çalışan sayısının ise 800 eklenerek 1.000'i bulacağını ifade etti.
Sadece ameliyat için gelen var

Geçen yıl 250 bin hastaya hizmet verdiklerini ve bunun yüzde 30'unun yabancı hastalardan oluştuğunun alanı çizen Özkan, yabancı turistlere 10 yılı aşkın bir süredir hizmet verdiklerini belirtti. Ulaştıkları başarıda beyin kanamaları, kalp krizleri ve kanamalı hastalarda çok ciddi başarılar elde etmelerinin önemli bir payı olduğunu belirten Özkan, geçen yıl aldıkları uluslararası akreditasyon belgelerine dikkat çekti.

Özkan, "Bizim bölgemizde Avrupalı hastaların yoğun olması nedeniyle Almanya'dan uluslararası akredite belgesi aldık. Bizim sistemimiz tam anlamıyla ayrıntılandınlmış bir yapı üzerine kurulu. Ancak, yurtdışından bakıldığında akreditasyon belgeleri güven oluşturuyor. Biz de bu belgeyle zaten var olan yapımızı bir kez daha ortaya koymuş olduk. Almanın, İngiliz'in ne istediğini çok iyi biliyoruz. Yurtdışından sadece ameliyat olmak için gelenler var. Ama bu sürecin gelişmesi için zaman var" diye konuştu.

En çok vergi veren 9'uncu isim
Özkan, gelişim süreçlerine dikkat çekti. İlk hastanelerini 1996 yılında Kemer'de kurduklarını belirten Özkan, ardından Antalya'nın şehir merkezinde 2006 yılında bir hastane daha açtıklarını kaydetti. Geçen yıl elde ettikleri croyu 25 milyon euro olarak bildiren Özkan, bu yılki hedeflerinin ise yüzde 15 artış yönünde olduğunu bildirdi. Ortaya koydukları bir diğer basan olarak Türkiye'de sağlık sektöründe hizmet veren firmalar arasında vergi sıralamasında ikinci olmalarım gösteren Özkan, 2009'da Antalya'da Kurumlar Vergisi sıralamasında 9'uncu olduklarım bildirdi.

Özkan, öte yandan, Sağlık Bakanlığı'nın 2008 istatistiklerine göre Antalya'da varolan özel hastaneye müracat eden ayakta hastaların yüzde 35'inin, özel hastanelere gelen yataklı hastaların yüzde 46' sının Yaşam hastanelerine başvurduğunu söyledi.
Milliyet


Geri Dön