03 / 05 / 2024

Antalya'da HES karşıtı eylem gerçekleştirildi!

Antalya'da HES karşıtı eylem gerçekleştirildi!

Antalya şehir merkezinde merkezinde toplanan grup, Kumluca ilçesindeki Alakır Vadisi'ne inşa edilecek hidroelektrik santraline karşı Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan Alakır Vadisi Kardeşler Gönüllüsü adlı grup protesto gerçekleştirdi...



Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan Alakır Vadisi Kardeşler Gönüllüsü adlı grup, "Alakır özgür akacak, Ahmetler Kanyonu ölmesin, halkın su hakkı var" yazılı pankartlar eşliğinde slogan attı.


Grup adına basın açıklaması yapan Tuğba Günal, Alakır Vadisi üzerine yapılması planlanan hidroelektrik santrallerin (HES) vadideki tüm canlıların yaşamını tehlikeye atacağını söyledi.


"Halkın tepkisine ve kazanılmış hukuksal kararlara rağmen yapılan 4 adet HES ile vadi can çekişiyor' diyen Günal, "Tüm bu tahribat gözümüzün önündeyken, can çekişmekte olan vadinin su kaynaklarının bulunduğu ve bitki çeşitliliğinin en yoğun olduğu iki adet daha HES girişimi, Alakır Vadisi'ni yok etmeye yönelik insafsız bir girişimdir. Yarısından fazlası tahribata uğratılmış vadinin geri kalanını korumak için mücadeleye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.


Basın açıklamasının ardından, HES yapımına karşı toplanan 20 bin imza Antalya Valiliğine sunuldu. Grup temsilcileriyle görüşen Antalya Vali Yardımcısı Gülihsan Yiğit, çevreye olan hassasiyetleri desteklediklerini belirterek, ÇED raporlarına uygunluğun sağlanması için denetimlerin sık sık yapılacağını söyledi. Grup, Valiliğe yapılan ziyaretin ardından dağıldı.


Kumluca ilçesindeki Alakır Nehri üzerinde iki yeni HES için 22 Ağustos tarihindeki ÇED toplantısı, çevreciler tarafından engellenmişti. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün düzenlediği tutanağın açıklanmamasına tepki gösteren yöre halkı ile çevreciler, görevlilerin araçlarının önünde oturma eylemi yapmış, katılımcıların toplantı yerinden ayrılışını engellemeye çalışanlara jandarma müdahale etmişti.


AA


Geri Dön