05 / 05 / 2024

Antalya'da kira bedelleri 3 kat arttı! Yabancıların yeni gözdesi!

Antalya'da kira bedelleri 3 kat arttı! Yabancıların yeni gözdesi!

En gözde tatil beldesi Antalya'da emlak piyasası hareketlendi. Rus ve Ukraynalı vatandaşların en çok tercih ettiği tatil beldesinde konut satışları arttı. Şubat ayında Antalya'da satılan evlerin dörtte birini Ruslar ve Ukraynalılar aldı. İşte detaylar...



ANTALYA'DA KİRA BEDELLERİ 3 KATINA ÇIKTI

Konyaaltı ilçesinde gayrimenkul yatırım uzmanı olarak hizmet veren Serkan Senekçi, "Savaş öncesinde de Rus ve Ukraynalıların talepleri vardı. Ancak şu anda ev almak ya da kiralamak için 3-4 katı ilgi arttı. Önceleri günde 2-3 yabancı arardı. Şimdilerde ise 8-10'a çıktı. Arayanlar ilk önce kiralamak istiyor. Çoğunluk bu yönde. Kira fiyatları da 3 katına çıktı. 3 bin liraya verdiğimiz 1+1 evler şu anda 7-8 bin lira" dedi.

KİRALARDA YÜZDE 30 ARTIŞ

Lara bölgesinde emlak danışmanlığı yapan Serkan Şahin ise Antalya'da hem kira hem satın alma bedellerinde artış yaşandığını belirterek, "Ukrayna'dan gelen göç, kira ve satış bedellerini yüzde 30 artırdı. 7 bin liraya kiraya verdiğimiz daire şu anda 10 bin lira oldu. Hem de 1 yıllık kira bedeli peşin olmak şartıyla. Bu da mülk sahiplerinin iştahını kabartıyor. Yerli vatandaşa ev bulmakta zorlanıyoruz" dedi.

Antalya da kira bedelleri 3 kat arttı! Yabancıların yeni gözdesi!


8 KİŞİ 1+1 DAİREYİ TUTMAK İSTEDİ

Ukraynalı ve Rusların çoğunluğunun, 1 yıl sonra ülkelerine dönmeyi planladığı için ağırlıklı kiralamayı tercih ettiğini anlatan Şahin, "300 Ukraynalı tatilci grubu savaş öncesinde kente gelmiş. Savaş çıkınca ülkelerine dönemediler. Ev kiralamak istediler. Maddi sıkıntıları vardı. 8 kişi 1+1 direyi kiralamak istedi. Bu mümkün değildi. Böyle olaylarla da karşılaşıyoruz" diye konuştu.Kentte konaklama sektöründe hizmet veren Muhammet İnci de rezervasyonların ağırlıklı Rus ve Ukraynalılardan oluştuğunu söyledi. Antalya'ya gelmeye çalışanların da sürekli kendilerini aradığını belirten İnci, "Fiyatlar uygun olduğu için genelde apart otelleri tercih ediyorlar. Bizde yer olmadığı için yakınlarda kiralık ev bulup bulamayacaklarını soruyorlar" dedi.

Türkiye’de 2021 yılında 786 milyar TL’lik konut satışı yapıldı!

Rusya ve Ukrayna savaşı konut satışına doping oldu!


Geri Dön