05 / 05 / 2024

Antalya'da kira bedelleri 3 kat arttı! Yabancıların yeni gözdesi!

Antalya'da kira bedelleri 3 kat arttı! Yabancıların yeni gözdesi!

En gözde tatil beldesi Antalya'da emlak piyasası hareketlendi. Rus ve Ukraynalı vatandaşların en çok tercih ettiği tatil beldesinde konut satışları arttı. Şubat ayında Antalya'da satılan evlerin dörtte birini Ruslar ve Ukraynalılar aldı. İşte detaylar...



EN FAZLA KONYAALTI'NDA

Rus ve Ukraynalıların çoğunlukta olduğu Konyaaltı ilçesinde Hurma ve Arapsuyu bölgelerindeki dairelerin camlarına asılan satılık ya da kiralık ilanlarının sayısının arttı. Daireleri alan veya kiralayan Ukraynalı ya da Rus vatandaşların kimliklerini gizli tutarak komşularıyla görüşmek istememesi de dikkat çekti.

 

SATIŞTA İLK SIRADA YABANCILAR


Gayrimenkul sahiplerinin ilk tercihi Rus ve Ukraynalı vatandaşlar sebebi ise 1 yıllık peşin ödeme. Ev kiralarının 3 bin - 3 bin 500 lira olduğu bölgelerde rakamlar 7-8 bin TL'ye ulaştı. Yerli halkın ev sahibi olması ya da kiralık ev bulabilmesi imkansızlaştı.

Antalya da kira bedelleri 3 kat arttı! Yabancıların yeni gözdesi!


"BU FİYATI VEREN RUS VE UKRAYNALILAR VAR"

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Emlak Komitesi Başkan Yardımcısı Cenk Altun, emlak piyasasının hareketliliğini anlatarak, "Savaşla birlikte fiyatlar üzerine koyarak devam ediyor. Ukrayna ve Rusya'dan çok fazla talep var. Bu da emlak fiyatlarının ve kira bedellerinin artışına sebep oluyor. Yerli vatandaş adına üzücü bir durum. Bugün giriş kat bir daireyi 3 bin 500 liraya kiraya vermek istedi mülk sahibi. 'Neden bu kadar yüksek fiyat' diye sorduğumda ise 'Bu fiyatı veren Rus ve Ukraynalılar var' dedi. Lüks semtlerde 90 metrekare daire 1.5 milyon liraya satılırken şimdilerde 3.5- 4 milyon isteniyor" dedi.Yabancıların ilgisinin fiyatları artırdığını belirten Altun, mevcut kiracıların ise ev sahipleri tarafından çıkarılarak, evlerin yabancılara verildiğini sözlerine ekledi.


Geri Dön