14 / 05 / 2024

Antalya'da konut yüzde 551 arttı! Ruslar ve Ukraynalılar'ın yeni durağı Mersin oldu!

Antalya'da konut yüzde 551 arttı! Ruslar ve Ukraynalılar'ın yeni durağı Mersin oldu!

Yabancıların ülkemizde en çok konut satın aldıkları bölgelerin başında gelen Antalya'da konut fiyatları uçtu. Yüzde 551 artan fiyatlar karşısında Ruslar ve Ukraynalılar, Mersin'e yönelmeye başladı. İşte detaylar...



Antalya, güzel plajları, tarihi ve doğal güzellikleriyle birçok turisti cezbetmektedir. Yabancı yatırımcılar da bu cazip özelliklerden dolayı Antalya'da gayrimenkul yatırımı yapmayı tercih ediyordu. Ancak son yıllarda yaşanan hızlı konut fiyat artışı, bazı yatırımcıları alternatif bölgeler arayışına yönlendirdi. 

Antalya'da yaşanan konut fiyatlarındaki yüzde 551'lik artış, özellikle savaştan kaçan Rus ve Ukraynalı yatırımcıları başka bölgelere yönlendirdi. Mersin, bu alternatif bölgeler arasında öne çıkan bir destinasyon oldu. Mersin, Antalya'ya yakınlığı ve turistik potansiyeliyle dikkat çeken bir şehir olarak öne çıkmaktadır.

Antalya da konut yüzde 551 arttı! Ruslar ve Ukraynalılar ın yeni durağı Mersin oldu!

Mersin, sahip olduğu güzel plajları, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile cazip bir turizm potansiyeline sahiptir. Bunun yanı sıra, konut fiyatlarının Antalya'ya kıyasla daha makul seviyelerde olması, yatırımcılar için çekici bir özellik olarak değerlendiriliyor.

Ruslar'ın ve Ukraynalılar'ın, Mersin'i konut yatırımları için tercih etmelerinin sebebi olarak konut fiyatlarının yanı sıra Mersin'in doğal güzellikleri, plajları ve gezip görülecek yerleri de gösteriliyor. 

Yabancıların son dönemde ilgi göstermeye başladığı Mersin’de 140 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı  2 milyon 108 bin TL civarında. Fakat Mersin’de de Antalya’da olduğu gibi konut fiyatları son bir yılda yüzde 120’ye yakın, son iki yılda ise yüzde 463 artmış durumda.

Asgari ücret Temmuz zammında şaşırtan rakam ortaya çıktı; Bu kadarını kimse beklemiyordu

İslam Memiş'ten sert uyarı: “Ekonomi batacak, borsa çökecek...”

Yargıtay son kararını verdi: Cumartesi işe gitmeyenlere kötü haber


Geri Dön