04 / 05 / 2024

Antalya'da protesto için yolu prefabrik evle kapattı!

Antalya'da protesto için yolu prefabrik evle kapattı!

Antalya Konyaaltı'nda bir vatandaş, tapulu arazisinden geçtiğini söylediği yolu prefabrik evle kapattı. 



Antalya Konyaaltı'nda bir kişi, tapulu arazisinden geçtiğini söylediği yolu, protesto etmek amacıyla prefabrik evle kapattı. 

Yolu kapatan Arif Orhan, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, Konyaaltı sahil bandındaki yüksek rantlı bazı arazilere yasa dışı şekilde prefabrik evlerin konulduğunu iddia etti.

Konyaaltı Belediyesinin söz konusu yapılar hakkında işlem yapmadığını iddia eden Orhan, sahile yakın tapulu arazisinden geçtiğini söylediği yolu, protesto amacıyla prefabrik ev koyarak kapattığını belirtti.

Son dönemde çoğalan tek odalı prefabrik yapıların kaldırılması amacıyla mahalle sakinleri olarak belediyeye zaman zaman sözlü şikayetlerde bulunduklarını belirten Orhan sonuç alamadığını söyledi.

Tapulu arazilerinin imar sorunları çözülmezken sahile yakın yerlere konteyner evler konulmasına müsaade gösterildiğini söyleyen Orhan konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Bu duruma tepki göstermek için tapulu arazimize prefabrik ev koyduk. Belediye 'kaldırın' dedi. Devletimize olan saygımızdan dolayı kaldırma sözü verdik. Fakat yetkililerin bize karşı gözü nasıl açık ise ve yaptığımız suçsa, diğerlerine de aynı muameleyi yapsın." 

Polis ve zabıta ekipleri tarafından uyarılan Orhan, 24 saat sonra evi kaldıracağını dile getirdi.

Konyaaltı Belediyesi yetkilileri ise konuyla ilgili olarak söz konusu sahil bandında tespit edilen 6 prefabrik evden yapı kayıt belgesi olmayan 2'sinin kaldırıldığını, 3'nün  belgesinin olduğunu, birisiyle ilgili de yazışmaların devam ettiğini açıkladı.


Geri Dön