27 / 04 / 2024

Antalya'da Uluslararası Mimarlık Bienali'nin ilki yapılacak!

Antalya'da Uluslararası Mimarlık Bienali'nin ilki yapılacak!

Dünya Mimarlık Kongresi 'ne evsahipliği  yapmayı hedefleyen Mimarlar Odası Antalya şžubesi, bu kapsamda, 26-29 Ekim tarihlerinde Uluslararası Mimarlık Bienali 'nin ilkini gerçekleştirecek



Dünya Mimarlık Kongresi 'ne evsahipliği  yapmayı hedefleyen Mimarlar Odası Antalya şžubesi, bu kapsamda, 26-29 Ekim tarihlerinde Uluslararası Mimarlık Bienali 'nin ilkini gerçekleştirecek.

Mimarlar Odası Antalya şžubesi Başkanı Osman Aydın, düzenlenen basın  toplantısında, Dünya Mimarlık Kongresi 'nin 2023 yılında yapılacağını, bu kongreye  Antalya 'nın evsahipliği yapması için çalışmalarının sürdüğünü bildirdi. Aydın, kongreyi Antalya 'ya çekmek için Venedik 'te yapılan Mimarlık  Bienali 'nin bir örneğini Antalya 'da gerçekleştirmeye karar verdiklerini anlattı.

Bu çerçevede ilk Uluslararası Mimarlık Bienali 'ni 26-29 Ekim tarihleri arasında  gerçekleştireceklerini belirten Aydın, bienalin temasının da, 'Kesişmeler'  olarak belirlendiğini ifade etti. Osman Aydın, bienalde ulusal ve uluslararası düzeyde çok sayıda serginin  yapılacağını, yarışmalar düzenleneceğini, filmler gösterileceğini ve Antalya 'nın  tarihi yerlerine geziler gerçekleştirileceğini kaydetti.

Bienal çerçevesinde çalıştaylar da düzenleneceğini belirten Aydın,  'Bienale ABD, İspanya ve Almanya 'dan 250 akademisyen, Türkiye 'den de yaklaşık 2  bin öğrenci, mimar ve akademisyen katılacak' dedi.

Basın toplantısına katılan Uluslararası Mimarlık Bienal 'i Başkanı Prof.  Dr. Zekai Görgülü de, bienal sonucunda ortaya çıkacak eserlerin Antalya için yeni  fikir ve projelerin geliştirilmesine katkı sağlayacağını vurguladı.
                AA


Geri Dön