02 / 05 / 2024

Antalya'daki caddeler turizm sezonuna hazırlanıyor!

Antalya'daki caddeler turizm sezonuna hazırlanıyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, caddelerdeki çalışmanın turizm sezonu öncesinde tamamlanacağını söyledi



Kent merkezindeki 6 caddenin düzenlemesini tamamlayan Antalya Büyükşehir Belediyesi ara vermeden Hasan Subaşı ve Ali Çetinkaya caddelerinin güzelleşmesi için çalışmalara başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, caddelerdeki çalışmanın turizm sezonu öncesinde tamamlanacağını söyledi.Antalya Büyükşehir Belediyesi, kent merkezini adeta yeniden yaratıyor. “Antalya’yı Cadde Cadde Güzelleştiriyoruz” projesi kapsamında kentin önemli caddelerini yeniden ele alan ve bambaşka caddeler yaratan Antalya Büyükşehir Belediyesi, Hasan Subaşı ve Ali Çetinkaya caddelerinin de çehresini değiştiriyor. Büyükşehir Belediyesi; Işıklar, Atatürk, Kazım Özalp, Güllük, Konyaaltı ve Mehmet Akif caddelerinin ardından bu 2 caddeyi de baştan sona yenilemek için çalışma başlattı.


ENGELLİLERE YÖNELİK DÜZENLENECEK


Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Hasan Subaşı Caddesi yenileme projesi kapsamında Muratpaşa Camisi ile Antalya Valilik Binası arasında kalan yaklaşık 380 metrelik kısım ile Cengiz Toytunç Caddesi ve Kazım Özalp Caddesi kesişiminden Dönerciler Çarşısı’na kadar olan bölümde düzenleme yapılacağını belirtti. Akaydın, “Proje kapsamında zeminde andezit ve diabaz doğal taşlarla plak, bant, bordür ve küptaş kaplama yapılacak” dedi.


BİTKİ HAVUZLARI YAPILACAK


Akaydın projeyle ilgili şu bilgileri verdi: “Kaplama malzemesine uygun olarak engellilerin ulaşımını sağlama amaçlı görme engelli kılavuz çizgileri ve tekerlekli sandalye kullanımını kolaylaştırıcı rampalar yapılacak. Hasan Subaşı Caddesi’nde araç trafiği 2 şerit olarak düzenlenecek. Caddenin doğu yönünde bisiklet yolu projelendirildi. Caddenin altyapısının yanı sıra aydınlatması da tamamen yenilenecek. Proje kapsamında kaldırımların genişleyen kısımlarında oturma alanları ile uygun noktalara su ve bitki havuzları tasarlandı.”


820 METRELİK ALAN DÜZENLENECEK


Antalya’nın önemli caddelerinden biri olan Ali Çetinkaya Caddesi’ni de düzenleme projesine dahil ettiklerini ifade eden Başkan Akaydın, “Eski Doğu Garajı ile Meydan Kavşağı arasında kalan caddenin yaklaşık 820 metrelik kısmında düzenleme çalışmaları başladı. Cadde doğal taşlarla kaplanacak. Engellilerin rahatlıkla kullanabileceği bir cadde haline dönüşecek caddeye bitki ve su havuzları da yapılacak. Caddeye oturma alanları yerleştirilecek ve caddenin elektrik direkleri yenilenecek” diye konuştu.Caddenin Doğu Garajı ile İş Bankası arasındaki bölüm ise İsmet İnönü Kentsel Yaşam Alanı Projesi çerçevesinde yenilenmişti.



Geri Dön