07 / 05 / 2024

Antalya'daki Hurdacılar Sitesi'ndeki yangın çıktı!

Antalya'daki Hurdacılar Sitesi'ndeki yangın çıktı!

Antalya'da otluk alanda başlayarak Hurdacılar Sitesi'ne sıçrayan yangın, ekiplerin yoğun müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangında site içindeki 5'ten fazla hurda deposu, hurdaların konulduğu konteynerler ve açık alandaki hurdalar zarar gördü...



Baraj Mahallesi'ndeki otluk alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan ve Hurdacılar Sitesi'ne de sıçrayan yangına Antalya Büyükşehir Belediyesine bağlı 12 itfaiye ekibi müdahale etti. Ekipler, saatteki hızı zaman zaman 60 kilometreye kadar çıkan rüzgarın etkisiyle söndürme çalışmalarında güçlük yaşadı.


Yangında site içindeki 5'ten fazla hurda deposu, hurdaların konulduğu konteynerler ve açık alandaki hurdalar zarar gördü. Bazı işletme sahipleri, yangın söndürme çalışmaları sırasında fenalık geçirdi. Bazı işyeri sahipleri de itfaiye ekiplerine su taşıyarak yardımcı olmaya çalıştı.


Yangın sırasında site içindeki yağ varillerinin patlaması sonucu, alanın doğusundaki Bayır Sitesi'ndeki bazı evlerin camları kırıldı. Bayır Sitesi'nin bahçesinde bulunan 07 V 3764 plakalı minibüs de alevler nedeniyle yandı. Minibüs kullanılamaz hale geldi. 


Söndürme çalışmalarına katılan 6 itfaiye eri, dumandan etkilenerek Akdeniz Şifa Hastanesine sevk edildi. Polis ekipleri bölgede güvenlik önlemi alarak, vatandaşların Hurdacılar Sitesi'ne girmesini önledi. 


Yangın, ekiplerin yoğun çalışmasıyla yaklaşık 2,5 saatte kontrol altına alındı. Bölgedeki soğutma çalışmaları sürüyor.


- Müdahalede geç kalındığı iddiası 


Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan da AA muhabirine yaptığı açıklamada, rüzgarın etkisiyle ekiplerin söndürme çalışmalarında güçlük yaşadığını söyledi. Yanan malzemenin plastik içerikli olması nedeniyle çıkan gazın çalışmaları olumsuz etkilediğini anlatan Pehlivan, bu nedenle çalışmaların yavaşladığına dikkati çekti.


Ekiplerin yoğun çalışmasıyla yangının kontrol altına alındığını ve bölgede soğutma çalışmalarına başlandığını kaydeden Pehlivan, itfaiye ekiplerinin bölgeye geç geldiği yönündeki iddialara da, "Hurdacılar Sitesi'ndeki yangının ihbarını alışımız saat 13.31. Bölgeye varışımız da 13.43. Yani 12 dakikada varmışız. Tabi vatandaşa bu çok daha uzun gelmiş olabilir" dedi.


- Antalya'da 383 yangın ihbarı


Pehlivan, düşük nem ve rüzgarın kent genelinde yangınlara neden olduğunu da bildirdi. Antalya'da sadece Hurdacılar Sitesi'nde değil, kentin pek çok noktasında yangın çıktığını anlatan Pehlivan, şöyle konuştu:


"Saat 08.00'den bu yana Antalya'da 383 ihbar aldık. Bunlardan 60'ı büyük yangın. Diğerleri ufak çaplı. 42'si Antalya Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde. 18'i ilçelerimizde. Hurdacılar Sitesi'ndeki yangınla aynı anda hem Lara Kundu'da hem de Yeşilova'da büyük yangınlar çıktı. Ekiplerimiz aynı anda üç noktadaki büyük yangına müdahale etmek zorunda kaldı. Rüzgar ve düşük nem de çalışmalarımızı güçleştirdi."


Pehlivan, dumandan etkilenerek hastaneye sevk edilen itfaiye erlerinin sağlık durumunun da iyi olduğunu kaydetti.


- Rüzgarın hızı artacak


Öte yandan, AA muhabirinin Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Antalya'da sabah saatlerinden bu yana rüzgarın hızı bazı noktalarda saatte 60 kilometreye kadar çıktı. Nem oranının yüzde 16'lar seviyesinde seyrettiği kentte rüzgar, ilerleyen saatlerde hızını artıracak. Gece saatlerinde özellikle denizde rüzgarın hızı saatte 80 kilometreyi bulabilecek.


AA


Geri Dön