28 / 04 / 2024

Antalya’daki kiracılardan ‘Barınamıyoruz’ isyanı!

Antalya’daki kiracılardan ‘Barınamıyoruz’ isyanı!

Türkiye’nin büyük kentlerinde kira fiyatları artışı yüzünden ortaya çıkan barınma krizi gün geçtikçe büyüyor. Bu kapsamda, Antalya’da kurulan Kiracılar Dayanışma Platformu, geçtiğimiz haftalarda TBMM’ye giderek 36 maddelik çözüm önerilerini milletvekillerine iletti.



Geçtiğimiz haftalarda Ankara’ya giden Kiracılar Dayanışma Platformu üyeleri, 36 maddelik çözüm önerilerini milletvekillerine iletti. Antalya milletvekillerinden Aykut Kaya ve Serap Yazıcı Özbudun ile görüşme gerçekleştiren kiracılar, çözüm önerilerini aktardı. Antalya milletvekillerinden bekledikleri karşılığı alamayan platform üyeleri CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Talan, TİP Genel Başkanı Erkan Baş ve bunun yanı sıra, MHP Ordu Milletvekili Naci Şentürk ile görüştü. AK Parti, CHP, MHP ve HEDEP’in Antalya milletvekilleri ile görüşme gerçekleştiremeyen platform üyeleri, bulabildikleri tüm siyasilere konuyu iletti. Bu kapsamda, İYİ Parti Milletvekili Aykut Kaya, konuyu TBMM’de dile getirerek, partisi ile beraber TBMM’ye önerge sundu.

 Antalya’daki kiracılardan ‘Barınamıyoruz’ isyanı!

“MÜLTECİLERE VERİLEN DESTEK KİRACILARADA VERİLSİN”

Akdeniz Gerçek gazetesinin haberine göre, barınma krizi ve Ankara’da ki siyasilerin birçoğunun konuya ilgi göstermediğinden yakınan Kiracılar Dayanışma Platformu Kurucusu Cengiz Kul, “Ankara’ya yalnızca Antalya değil tüm Türkiye’de ki dar gelirli, asgari ücretli, emekli, öğrenci, memur kesimini etkileyen yüksek kiralar ve barınma problemli nedeniyle gitmiştim. Elimizden gelen her şeyi yaptık. AK Parti, MHP ve CHP Antalya milletvekillerine ulaşamama üzüntüsü içerinde oradan ayrıldık. Türk halkı pandeminin ardından bir zulme uğruyor. Kimsenin sesi çıkmıyor. Anneler babalar konutlarında huzurlu değil, öğrenciler okullarda mutlu değil. Bunu çözün. Türk halkı kimsenin piyonu değildir. Seçimden seçime halka karışıp ardından halka arkanızı dönüyorsunuz. Halk kirasını ödeyemiyor. Sokağa atılıyor. Çocuğuna beslenme ve giyinmesi konusunda can çekişiyor. Seçmenler Türk halkını yönetmek amacıyla seçerken bu bize sahip çıkar diye oy veriyoruz. Fakat görüyoruz ki sadece bir piyon olarak görülüyoruz. Türk halkının canı burnun da. Artık sayın yöneticilerimize buradan çağrı yapıyorum. Türkiye’de kiracılar barınamıyor. Mültecilere yapılan yardımlar gibi bizde destek istiyoruz” diye konuştu.

 Antalya’daki kiracılardan ‘Barınamıyoruz’ isyanı!

“RAHAT BİR NEFES ALMAK İSTİYORUZ”

Kiracılar Dayanışma Platformu Üyesi Seda Kul, “Bu halk artık bastırılmış değil korkmadan hakkını savunan bir halk olmalıdır.  Hak arayan kişilere uygulanan mobing ortadan kalkmalıdır. Bizler yaptığımız basın açıklamalarında hep dile getirdik. Konut sahibi kiracı ayrıştırması ortadan kalkmalı ve halk gözünü açmalıdır. Birbirimize düşersek Türkiye’yi kaybederiz.  Gelin beraber mücadele edelim. Artık öğrenciler intihar etmesin. Anneler babalar çaresizlikten kendisine zarar vermesin. Çocuklar evlerinde korkuyla oturmasın. Artık güvenli bir ülkede devletimizi hissederek yaşayalım.  TOKİ  gibi evlerin biz dar gelirli vatandaşlara devletçe kiraya verilmesini ve ücretlerinin belirlenirken asgari ücretin baz alınmasını talep ediyoruz. Biz yalnızca barınma ve beslenme ihtiyacımızı sağlamak amacıyla çırpınıyoruz. Barınma vatandaşların insafına bırakılmış durumda” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanının kira çıkışına rağmen VGM kiralara yüzde 800 zam yaptı!

Kentsel dönüşüm yasası tekelleşmeye mi yol açacak?

Dünyada iki büyük kent hariç her yerde konut fiyatları düştü! İşte fiyatların düşmediği o kentler!


Geri Dön