29 / 04 / 2024

Antalya'daki lüks otellerde kral suitlerin geceliği 3 bin 500 dolardan başlıyor!

 Antalya'daki lüks otellerde kral suitlerin geceliği 3 bin 500 dolardan başlıyor!

Lüks otelleri ile ünlü Antalya'da 5 yıldızlı otellerde ihtişamlı kral suit ve villalarının gecelik fiyatı 7 bin lira ile 45 bin lira arasında değişiyor. Kişiye özel tatil anlayışıyla hazırlanan oda veya villalarda genelde geniş ailelerin konakladığı belir




Yılda 11 milyonu aşan yabancı ile 4 milyona yakın yerli turisti ağırlayan, dünyanın en önemli destinasyonlarından biri sayılan Antalya'da, 500 bin yatak kapasitesi ile her gelir grubundan insanlar tatil imkanı buluyor. Üst gelir grubundakiler de yaklaşık 7 bin liradan 45 bin liraya kadar çıkan 5 yıldızlı otellerin lüks villa ve kral dairelerinde ihtişamın tadını çıkarıyor. 


Kişiye özel tatil anlayışıyla hazırlanan oda veya villalarda genelde geniş ailelerin konakladığı belirtiliyor. 24 saat hizmet veren özel uşak ve aşçılardan sinema salonuna, SPA'dan oyun odasına kadar birçok imkan sunulduğu VIP odalarda genelde Rusya, Kazakistan, Ukrayna, Ortadoğu ve Arap ülkelerinden krallar, devlet başkanları, prensler, bakanlar, ünlü sporcular ve sanatçılar konaklıyor. 


- Otellerin lüks oda fiyatları Kundu, Kemerağzı, Belek ve Side gibi yörelerdeki 5 yıldızlı otellerin villa ve kral dairelerinin fiyatı 3 bin 500 dolardan başlıyor (yaklaşık 7 bin 161 lira), 16 bin avroya (yaklaşık 45 bin lira) kadar yükseliyor. 

Tamamen üst gelir grubuna hitap eden ve lükste sınır tanımayan özel oda ve villaların yaz sezonunda gecelik fiyatları bazı otellerde şöyle: "Mardan Palace 16 bin avro, Calista Luxury Resort 15 bin avro, Gloria Serenity Resort 12 bin avro, Maxx Royal 11 bin 750 dolar, Ela Ouality 6 bin 500 dolar, Xanadu 3 bin 500 dolar" - 30 milyon dolarlık kral dairesi Akdeniz'in en lüks otellerinden biri sayılan ve yaklaşık 1,5 milyar dolara inşa edilen Kundu'daki Mardan Palace'nin en pahalı odası Royal Süite. 

Osmanlı saray konseptine göre hazırlanan ve 2012 yılında VVorld Travel Avvards tarafından dünyanın en iyi kral dairesi de seçilen odanın geceliği yaz sezonunda 16 bin avro düzeyinde. 600 metrakare büyüklüğündeki dairede 2 yatak odası, bir sinema salonu, bir oturma odası, bir çalışma odası, biri denize biri ormana bakan iki teras, giyinme odası, sauna, buhar odası, toplantı odası terasta jakuzi ve havuz ile SPAbulunuyor. 

30 milyon dolara mal olduğu belirtilen ipek halılar, İtalyan mobilya, ünlü ressamlara ait tablolar, el işlemesi ve altın varakla süslü tavan, dünyaca ünlü tasarımcılara ait dekore edilmiş odanın banyo da özel mermer ve altın kaplama armatürlere sahip. 

Royal Süiti tercih eden misafir gelmeden hangi yemekleri sevdiği, nasıl davranılmasından hoşlandığından alkol kullanıp kullanılmadığına kadar istekleri öğreniliyor ve oda buna göre planlanıyor. Misafir hangi araçla gelmek istiyorsa havalimanında o araçla karşılanıyor, istemesi halinde özel bir helikopter tahsis ediliyor. Misafir gelmeden oda, mevsim çiçekleriyle süsleniyor. 

- Banyo armatürleri ve lavabo altın kaplama Belek'teki Calista Luxury Resort'te Presidental Suit olarak adlandırılan villanın gecelik ücreti 15 bin avro. Bu odada kalmak isteyenler havalimanından özel bir helikopter ile alınıp otele getiriliyor. Bin 500 metrekare kapalı alana sahip villa, küçük birotelgibi tasarlanmış. 

Villada 10 yatak odası, özel hamam, sauna, buhar odası, oyun odası, sinema salonu, kütüphane, özel plaj bulunuyor. Özel yatak odasında bulunan banyo armatürleri ve lavabo altın kaplama, odanın içi de altın varaklarla süslü. 

Özel mutfağı bulunan villada bir baş aşçı, 4 yardımcı aşçı, 5 yardımcı, 4 temizlik görevlisi, bir sekreter, 1 teknik eleman, 1 güvenlik görevlisi sadece Presidental Suit için hizmet veriyor. Otel yetkilileri, söz konusu villanın genelde geniş aileler tarafından tercih edildiğini, misafirin ortalama kalış süresinin 10 gün olduğunubiidirdi. 

- Geceliği 12 bin avro olan villa Gloria Srenity Resort'un Presidential Villası, yaklaşık 2 bin metrekere büyüklüğe sahip. Golf alanlarının ortasında yer alan villada 8 personel hizmet veriyor.  Geceliği 12 bin avro olan villada bir misafirin ortalama konaklama süresi 15gün. 


Villa, Akdeniz mimarisine uygun yarı klasik tarzda dekore edilmiş. 

Tanınmış heykeltraşların özel heykelleriyle süslü villada 8 yatak odası, salon, yemek odası, çalışma odası, hizmetli odaları, oyun salonu, sinema odası, SPA, masaj salonu, fitness salonu, özel havuz, bahçe ve teras, bilardo salonu, bar bulunuyor. 


Altın kaplama armatürlerle süslü oda "kralın yazlık sarayı" şeklinde düşünülmüş. 

Bölgenin yeni otellerinden The Montgomerie Maxx Royal, Ovvner Villa isimli özel villası golf sahasının içinde, ağaçlarla yarı izole edilmiş, 2 katlı ve özel tasarımlı 63 0 metrekarelik kapalı alanı sahip. 


Geceliği 11 bin 750 dolar olan villada özel açık havuz ve teras, 4 yatak odası, 3 french ve 1 ikiz yatak, oturma odası, yemek odası, giriş holü, 5 WC, 2 jakuzili duşlu banyo, 1 saunalı duşlu banyo, Türk hamamı, 2 duşlu banyo ile 3 balkon bulunuyor. 


Bölgede 2000 yılında ilk villa konseptini getiren Xanadu Resort Otel'in kral villası 220 metrekare kapalı alana sahip, geceliği 3 bin 500 dolar. 3 yatak odası bulunan ve 4 kişinin kalabildiği villada özel parti verilebiliyor. Özel mutfağı, havuzu, saunası, televizyon odası, oturma odası bulunan villada kişiye özel hizmetli bulunmuyor, fakat misafirin isteklerine en hızlı şekilde yanıt veriliyor. 


Antalya Akdeniz Güncel


Geri Dön