01 / 07 / 2024

Antalyalı gençler Avrupa’nın en iyi kaykay pistine sahip oldu!

Antalyalı gençler Avrupa’nın en iyi kaykay pistine sahip oldu!

Antalya’da paten sporlarını yapacak alan bulamamaktan yakınan ve bu konuda sosyal medya aracılığıyla kendisinden yardım isteyen sporcu gençlerin sesine Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, kulak verdi...




Antalya Büyükşehir Belediyesi, gençlerin rahatça kaykay yapacağı Avrupa’nın en iyi pistlerinden birini açtı.


Antalya’da paten sporlarını yapacak alan bulamamaktan yakınan ve bu konuda sosyal medya aracılığıyla kendisinden yardım isteyen sporcu gençlerin sesine kulak veren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Düden Park’ta yapımı tamamlanan pistin törenle açılışını gerçekleştirdi. Gençlerin büyük sevgi gösterisinde bulunduğu Başkan Akaydın törende yaptığı konuşmada tesisin Antalyalı sporseverlere hayırlı olmasını diledi.

Gençlerin son yıllarda büyük ilgi gösterdiği kaykay ve paten sporları pistini Antalya’ya kazandırmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Akaydın, “Antalya adına, Muratpaşa bölgesi adına çok gururlandığım bir tesisi hizmet açıyoruz. Burada emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.


Kaykay ve paten sporlarına olan ilginin Türkiye’de çok önemli alakadarları olduğunu ifade eden Başkan Akaydın, “Bazen insan odaklı küçük dokunuşlardan bahsediyorum. Bu küçük bir dokunuş değil. Buraya bir buçuk milyon liralık bir yatırım yapıldı.” diye konuştu. Tesisisin yaklaşık 2 dönüm bir arazi üzerine inşa edildiğini belirten Mustafa Akaydın, tesisin hem rampa kalitesi hem de kullanılan malzeme kalitesi olarak Avrupa’nın en iyi kaykay pistlerinden bir tanesi olduğunu vurguladı. Akaydın, bu spor alanının uluslar arası organizasyonlara da ev sahibi yapabilecek şeklinde tasarlandığını ifade etti.


Bugün


Geri Dön