02 / 05 / 2024

Antalya'ya ekolojik evler geliyor!

Antalya'ya ekolojik evler geliyor!

Aytun İnşaat, Antalya'da devam eden projesi Begonvil City ile Antalya'da bir ilki gerçekleştirecek. Aytun İnşaat'ın kurucusu Tuncay Karaçorlu, bu tip projelerin yaygınlaşmasıyla Antalya'da ciddi enerji tasarrufu sağlanılacağını söyledi..



Telekom alt yapı inşaatları yapan ve 2010 yılında Rusya'da inşaat sektörüne giren Elektronik Mühendisi Elektronik  Mühendisi Tuncay Karaçorlu,  2012'de kurduğu Aytun İnşaat ile Antalya'da konut inşaatı sektörüne girdi. 


Elektronik Mühendisi olması nedeniyle teknolojik gelişmeleri çok yakından takip eden Tuncay Karaçorlu, Antalya'nın Barınaklar bölgesinde devam eden projesi Begonvil City ile Anya'da bir ilki gerçekleştirecek. 


Begonvil City'nin özelliklerinden bahseden Tuncay Karaçorlu, amaçlarının ekolojik evler yapmak olduğunu söyledi. Begonvil City'nin 3 bloktan oluştuğunu ve 33 dairelik bir proje olduğunu belirten Tuncay Karaçorlu, şu bilgileri verdi: 


Bölgenin en özel yapısı 


"4 parseli birleştirerek Barınaklar bölgesinin tek üç bloklu rezidans projesini yapıyoruz. Projemizi A sınıfı ısı yalıtımlı olacak şekilde inşaa ediyoruz. Amacımız Antalya'nın ilk Leed Yeşil Bina Sertifikası'nı almış projeyi gerçekleştirmektir. Projemizde çatılara PV güneş panelleri monte ederek elektrik üretimi yapacağız. 

Güneş enerjisine merakımız nedeniyle 'günlük enerjimizin ne kadarını güneşten sağlarız' diye düşündük. Tabi ki günlük tüketimimizin tamamını üretmek mümkün değil. Ancak 1, O'dan büyüktür mantığı ile bu projemize güneye bakan bölümlerine panelleri ekledik. Güneşin olduğu saatlerde enerji üretiyoruz ve bu üretimin tamamını bu projede değerlendiriyoruz. Çünkü Antalya'da güneşli gün sayısı diğer şehirlere göre fazla. Bu proje ile güneşten elektrik üretiminin uygulanabilirliğini göstermek istedik"  



Hedefte İstanbul var 


Bu tür konutların Antalya'da artması gerektiğini söyleyen Tuncay Karaçorlu, "Almanya'da her evin üzerinde bu panellerden görmek mümkün. Orada bu konuda devlet teşvik de veriyor. Güneşin bol olduğu Antalya'da bu tür çalışmalar yapılmaması büyük bir eksikliktir. Belki çatılarımız dar ama bunu şöyle bir slogan haline getirebiliriz. 'Her eve 1 kilowatt bin eve 1 megawatt.' Bu tip projeler yaygınlaşırsa Antalya'da ciddi bir enerji tasarrufu sağlanabilir" dedi. 


Tuncay Karaçorlu, Antalya'daki konut inşaatlarına devam edeceklerini de söyledi. Yurt dışında Rusya'da devam eden inşaat projelerinin olduğunu hatırlatan Karaçorlu, "İstanbul'a da açılmayı düşünüyoruz. Biz her tarafa yayılmaktan ziyade kupon projelerde bulunmak ve akıllı evlerin yapmak istiyoruz" dedi. 



Elektronik Mühendisi Tuncay Karaçorlu, "Aytun İnşaat ile Antalya'yı ekolojik evlerle tanıştıracak. Aytun Inşaat'ın inşaa ettiği Begonvil City, çatılara monte edilecek panellerle elektrik üretecek


Milliyet




Geri Dön