29 / 04 / 2024

AÖL ders seçimi ne zaman?

AÖL ders seçimi ne zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, Açık Öğretim Lisesi 2023-2024 yılı ilk kayıt ve kayıt yenileme tarihleri ile sınav takvimi açıklanmıştı. Öğrencilerin ilk olarak AÖL ders seçimi işlemini gerçekleştirmeleri gerekiyor. Peki, AÖL 1. dönem ders seçimi ne zaman yapılacak?



Açık Lise ders seçimi tarihleri gündemde yerini alarak, 16 Ekim'de sona erecek olan ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri sürerken Açık Öğretim Lisesi ders seçme süreci de araştırılmaya başlandı. Öğrencilerin gözleri "AÖL ders seçimi ne zaman ve nasıl yapılacak? " sorusuna çevrildi. 2023-2024 AÖL ders seçimi tarihleri ve detayları...

Milliyet.com.tr'nin haberine göre; Açık Öğretim Lisesi ders seçimi tarihleri son günlerde sıklıkla araştırılmaya başlandı. Aralık ayında yüz yüze yapılacak olan 1. dönem sınavları öncesinde AÖL ders seçiminin ne zaman başlayacağı merak edilen konular arasında. Açık Lise ders seçimleri aolweb.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx sitesi üzerinden gerçekleştirilebilecek. Konuya dair ayrıntılar ise şu şekilde;

AÖL ders seçimi ne zaman?

AÖL İLK KAYIT VE KAYIT YENİLEME TARİHLERİ

Açık lise İlk Kayıt ve Kayıt Yenileme işlemleri 15 Eylül 2023 - 16 Ekim 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek.

AÇIK LİSE (AÖL) DERS SEÇİMİ NASIL YAPILIR?

Öğrenciler, öğrencilik durumu sınava girmek istediği dönemde 'Aktif' olduktan sonra sınavına gireceği dersleri seçmekle sorumlu olacak. Ders seçimlerini öğrenciler ; öğrenci numaraları ve şifreleri ile https://aolweb.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx üzerinden yapacaklar. Öte yandan ders seçimi çalışma takviminde bildirilen süre içerisinde yapmayan öğrencilerin sınava gireceği dersler Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemi tarafından belirlenir ve öğrencile belirlenen bu derslerden sınava girmek zorundadır kalırlar.

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ MEZUNİYET ŞARTLARI

Toplam dönemde öğrenim gördüğü dersin en az 8 veya üzeri olması, (18 yaş ve üstü öğrencilerin ise toplam dönemin en az 5 veya üzeri olması), kazanılan toplam kredinin en az 170 veya üzeri olması, ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması, Türk Dil ve Edebiyatı dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması ve Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava girmiş olması gerekmektedir.

AÇIK LİSE DERS SEÇİMİ TARİHİ

Öğrencilerin, öğrencilik durumu 'Aktif' olması durumunda ders seçimini gerçekleştirmeleri gerekiyor. Ders seçimleri; öğrenci numarası ve şifre ile https://aolweb.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx üzerinden yapılacak.

2023 Kaymakamlık sınavı ne zaman?

2024'te okullar ne zaman kapanacak? İşte MEB'in açıkladığı takvim


Geri Dön