13 / 05 / 2024

Apple CEO'su Tim Cook Kahramanmaraş için açıkladı!

 Apple CEO'su Tim Cook Kahramanmaraş için açıkladı!

Kahramanmaraş depreminin ardından Apple CEO'su Tim Cook duyurdu: Yardım ve kurtarma çabalarına bağışta bulunacağız! İşte detaylar…



Apple CEO'su Tim Cook, paylaşımda, Türkiye, Suriye ve yıkıcı depremlerden etkilenen herkese düşüncelerini ve taziyelerini gönderdiklerini ifade etti. “Apple, yardım ve kurtarma çabalarına bağışta bulunacak.” diyen Apple CEO'su Tim Cook’un paylaşımı beğeni topladı.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 4.17'de 7,7; Elbistan ilçesinde saat 13.24'te 7,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Gaziantep'te de büyüklükleri 6,4 ile 6,5 olan iki deprem meydana gelmesi ülkeyi yasa boğdu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısının 2 bin 379 olduğunu, enkazdan 7 bin 840 kişinin sağ çıkarıldığını ifade etti. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, deprem saat 4.17'de, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde oldu.

  Apple CEO su Tim Cook Kahramanmaraş için açıkladı!

GAZİANTEP'TE 6,4 VE 6,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

Öte yandan AFAD'ın internet sitesinde yer alan bilgiye göre 04.26'da Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde 6,4 büyüklüğünde ve saat 04.36'da ve Gaziantep İslahiye’de 6,5 büyüklüğünde deprem kaydedildi. 6,5 büyüklüğündeki deprem, 9,77 kilometre derinlikte meydana geldi. Yaşanan depremlerin ardından Türkiye'nin farklı illerinden yola çıkan arama kurtarma ekipleri, depremin merkez üssü Kahramanmaraş'a doğru yola çıktı.

Beraberindeki ekipmanlarıyla Kahramanmaraş'a ulaşmaya başlayan ekipler, koordinasyon merkezinin yönlendirmesiyle kentin farklı noktalarında görev alıyor. Ayrıca Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı psikologlar da bölgeye gidiyor.

Türk Hava Yolları  deprem bölgesinden İstanbul'a olan uçuşları 100 TL'ye sabitledi!

Deprem çantasında neler olmalı AFAD! Deprem çantası nerede durmalı? Deprem çantasında para olur mu?

Akaryakıt istasyonlarında bağlantı noktaları çöktü! Deprem sonrası EPGİS'ten açıklama geldi!


Geri Dön