08 / 05 / 2024

Apple yine kendi göbeğini kendi kesti! Artık o defteri kapattı

Apple yine kendi göbeğini kendi kesti! Artık o defteri kapattı

Yıllardır her bilgisayarın kullandığı İntel işlemciler artık Apple için tarih oldu. Kendi işlemcisini çıkaran Apple M2 Pro ve M2 Max ile neler yapacak önümüzdeki günler göreceğiz.



Mac Pro ise şu anda Apple’ın var olan cihazlarında Intel işlemci kullanan tek Mac modeli. Mac mini serisi, Kasım 2020’de ilan edilen M1 Mac mini ve artık piyasada olmayan Intel işlemcili modelden oluşuyordu. Bugün M2 Pro Mac mini’nin duyurulmasıyla, Mac Pro, Apple’ın mevcut ürün serisinde Intel  işlemci kullanan tek cihaz haline geldi.Apple Donanım Başkan Yardımcısı John Ternus, şirketin Mart etkinliğinde yeni bir Apple Silicon Mac Pro’nun geliştirme etabında olduğunu bildirmişti. Buna ek olarak serideki en üst düzey Apple Silicon Mac, M1 Ultra’dan gücünü alan Mac Studio modeli.

Apple’ın bu sene Apple Silicon Mac Pro duyurabileceğine dair söylentiler olsa da, yeni modelin ne zaman piyasaya sürüleceği bilinmiyor. Yeni modelin ayrıca 2019’daki model ile aynı dizayna sahip olacağı gelen bilgiler arasında.Mac Pro video düzenleme, 3D animasyon ve müzik prodüksiyonu gibi türlü alanlarda profesyoneller aracılığı ile kullanılan güçlü bir iş istasyonudur. Bu modelde Apple Silicon’a geçiş yapılmış olması, önemli performans kazanımları, gelişmiş güç verimliliği ve diğer Apple ürün ve hizmetleriyle daha iyi entegrasyon sağlıyor.

 Apple yine kendi göbeğini kendi kesti! Artık o defteri kapattı
Apple, Macintosh bilgisayar, iPod, iPhone ve iPad gibi yenilikçi ürünleriyle tanınır. Şirketin yazılımı, macOS ve iOS işletim sistemlerini, iTunes medya oynatıcısını, 
Safari web tarayıcısını ve iLife ve iWork yaratıcılık ve üretkenlik paketlerini içerir. Apple'ın çevrimiçi hizmetleri arasında iTunes Store, iOS App Store ve Mac 
App Store, Apple Music ve iCloud yer alır.


Geri Dön