02 / 05 / 2024

APPLE’DAN ACİL DURUM! İPHONE’larda verilerin çalındığı iddia ediliyor!

APPLE’DAN ACİL DURUM! İPHONE’larda verilerin çalındığı iddia ediliyor!

Apple yeni ürünü İPHONE 14’ü piyasaya sürmeye hazırlanırken bir acil durum güncellemesiyle karışı karşıya kaldı.



Teknoloji devi Apple bir acil durum güncellemesi yayınladı. Buna göre Apple, eski model İphone, iPad ve iPad Touch modellerini içeren, kullanıcıların fotoğraf ve notlarını herhangi olası bir saldırıya karşı korumak adına bir acil durum güncellemesi yayınladı.

Teknoloji devi Apple, sistemde ciddi bir hata keşfettikten sonra iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPad Air, iPad mini 2, iPad mini 3 ve 6. nesil iPod Touch için yeni bir güvenlik yaması yayınladı.

İddialara göre bir araştırmacı, Apple’daki verilerin çalınmış olabileceğini veya manipüle edildiğini fark ederek sistemde yer alan hatayı keşfetti. Son duruma göre, Apple’ın belirttiği cihazların kullanıcılarından iOS 12.5.6 güncellemesini yüklemeleri istenmektedir.

Apple öncesinde sistematik olarak cihazlar için bir güncelleme yayınlamamıştı. Ve sonrasında Apple normal şartlarda eski cihazları için güncelleme yayınlamamasına rağmen bu adımı atınca sorunun ciddiyeti dikkati çekmiş oldu. Apple konuyla ilgili herhangi bir ayrıntı paylaşmadı. Fakat Apple yetkilileri konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı,

 “Kötü amaçlarla oluşturulmuş web içeriğinin işlenmesi rastgele kod yürütülmesine neden olabilir.” 

Teknoloji devi Apple, eski cihazları için güvenlik önlemlerini artırmayı hedefliyor.

Ayrıca teknoloji devi Apple 7 Eylül’de hazırladıkları büyük bir etkinlikle yeni iPhone modelinin 14’ünü, iPad’lerini ve AirPod’larını içeren bir dizi yepyeni İphone ürünlerini duyurmak için hazırlıklar yapıyor.


Geri Dön