11 / 05 / 2024

Apple'dan bir ilk! Metaverse'e giden yola iddialı girdi

Apple'dan bir ilk! Metaverse'e giden yola iddialı girdi

Apple'ın metaverse'ye giden yolu olması muhtemel olan, ismi 'Apple Reality Pro' olması beklenen karma gerçeklik gözlüğünün çıkacağı tarih belirlendi.



Bloomberg ve The Information’a göre girişim çoktan başladı. Habere göre bin kişilik Apple Teknoloji Geliştirme Grubu iki değişik başlık üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.Kaynağa göre uygun ücretli Apple Reality Pro, 2025 senesinde görücüye çıkacak. Piyasada henüz bir prototip bulunmuyor fakat şirket, başlıklar için politikasını belirledi. Amiral gemisi modelde 4K dahili ekran bulunuyor.

Kaynağa göre uygun ücretli modelde çözünürlük kısıtlamasına gidilecek. Ayrıca uygun ücretli modelde daha az kamera ve nazaran daha yavaş işlemciler mevcut.Son gelen bilgiler dahilinde karma gerçeklik başlığının işletim sistemi de belli oluyor. Bloomberg’in “Apple içindeki bir kaynak” notuyla paylaştığı içeriğe göre Apple AR/VR xrOS işletim sistemine malik olacaktı. Beklenen Apple karma gerçeklik başlığı, biri iOS (rOS) tabanlı diğeri ise macOS (xrOS) tabanlı olmak üzere iki değişik platform ile piyasaya sürülecek. 

Apple dan bir ilk! Metaverse e giden yola iddialı girdi

Apple'ın firmasını Reality Pro'yu bir metaverse oyunu olarak görüp görmediği de görülecektir. Apple CEO'su Tim Cook, geçen yıl Hollandalı Bright'a verdiği demeçte, terimin hayranı olmadığını söyledi , "Sıradan bir insanın size metaverse'nin ne olduğunu söyleyebileceğinden gerçekten emin değilim."Ancak, artırılmış gerçeklik konusunda iyimser olduğunu da sözlerine ekledi

kaynak decrypt.co/


Geri Dön