27 / 04 / 2024

Apple'dan bir ilk olabilecek proje! Yeni MacBook'lar böyle olabilir

Apple'dan bir ilk olabilecek proje! Yeni MacBook'lar böyle olabilir

Dokunmatik ekranlı cihazlar içinde bulunduğumuz çağda bi hayli çoğalmışken yeni bir iddia ortaya atıldı. önümüzdeki senelerde dokunmatik ekranlı MacBook  bilgisayar ailesiyle karşımıza çıkabilir.  



MacBook, Apple Inc. tarafından tasarlanan ve geliştirilen bir dizüstü bilgisayar serisidir. Apple'ın donanımına özel olan macOS işletim sisteminde çalışır. MacBook şık tasarımı, yüksek performans özellikleri ve kullanım kolaylığı ile tanınır.

MacBook serisi, MacBook Air, MacBook Pro ve MacBook dahil olmak üzere birkaç farklı model sunar. Her model, farklı ihtiyaçlara ve bütçelere hitap eden farklı özellikler  ve spesifikasyonlar sunar.

MacBook Air en uygun fiyatlı modeldir ve taşınabilirlik ve günlük kullanım için tasarlanmıştır. Bir Retina ekran, Touch ID ve en yeni nesil işlemcilerle donatılmıştır ve ayrıca uzun pil ömrü ile bilinir.

Bloomberg‘te yer alan bilgilere göre Apple, önümüzdeki senelerde dokunmatik ekranlı MacBook bilgisayar ailesiyle karşımıza çıkabilir. Denilenlere göre firma, bir müddettir bu fikir üzerinde düşünüyor ve ilk örnekleri tecrübe ediyor. Test süreçleri istenildiği gibi başarıyla biterse, en erken 2025 senesinde dokunmatik ekranlı bir MacBook  bilgisayar çıkabilir.

Apple dan bir ilk olabilecek proje! Yeni MacBook lar böyle olabilir

Bloomberg’ten Mark Gurman, dokunmatik fonksiyonu bulunacak ilk MacBook’larda OLED ekran teknolojisine yer verileceğini de düşünüyor. dizayn olarak detaylar olarak standart MacBook ile aynı  görünümde bir cihaz, ama bu kez dokunmatik özelliklerin de olduğu bir bilgisayar.


Geri Dön