28 / 04 / 2024

Apple'dan bir ilk! Metaverse'e giden yola iddialı girdi

Apple'dan bir ilk! Metaverse'e giden yola iddialı girdi

Apple'ın metaverse'ye giden yolu olması muhtemel olan, ismi 'Apple Reality Pro' olması beklenen karma gerçeklik gözlüğünün çıkacağı tarih belirlendi.



Apple'ın , 3B ortamlarda kontrol edilebilir avatarlar aracılığıyla deneyimlenen yeni nesil bir interneti tanımlayan bir terim  olan metaverse'ye doğru en kararlı hamlesi olarak görülüyor. Metaverse, aktif olarak bu vizyona doğru ilerleyen büyük firmalar arasında Meta ile birlikte iş, oyun, oyun ve sosyal aktiviteler için bir merkez olarak tasavvur ediliyor .

Yeni piyasaya sürdüğü tüm sahalarda liderliğe onayan Apple, karma gerçeklik başlık dünyasına da iddialı hazırlanıyor. Tanıtım etkinliği birçok ertelemeye 

Apple dan bir ilk! Metaverse e giden yola iddialı girdi

Uygun fiyatlı Apple Reality Pro, 1500 dolar civarında olacak

Birkaç senelik geliştirmenin ardından, Apple'ın metaverse'e ilk büyük adımı olan üst düzey, karma gerçeklik gözlüğü Apple Reality Pro olarak adlandırılması beklenen karma gerçeklik başlığına ilişkin ücret sızıntıları meraklılarını düşündürüyor. Öyle ki birçok kaynaktan toplanan verilere göre sektörde en iyisi olmak isteyen Apple, başlık için 3 bin dolar seviyelerinde bir değer biçti.Hal böyle olunca Apple, ulaşılabilirliği yükseltmek için bir dizi girişime hazırlanıyor. Daha önce kimi sızıntılar uygun ücretli bir modelin geleceğinibelli etmişti.

 


Geri Dön