29 / 04 / 2024

Ara Güler'in Beyoğlu'ndaki çalışma binası müze olacak!

Ara Güler'in Beyoğlu'ndaki çalışma binası müze olacak!

Ara Güler’in doğduğu, büyüdüğü ve aynı zamanda bir dönem çalışma alanı olarak kullandığı Beyoğlu’ndaki bina Türkiye’de uluslararası niteliğe sahip ilk fotoğraf müzesine dönüştürülecek.



“Tek isteğim Ara Güler Müzesi’nin kurulması” diyen usta sanatçının hayalini Doğuş Grubu gerçekleştirdi. Doğuş Grubu’nun desteğiyle kurulacak olan Türkiye’nin ilk uluslararası niteliğe sahip fotoğraf müzesinde, Güler’in sanat hayatını yansıtan bütün eserleri sergilenecek.


GELECEK NESİL GÖRSÜN


Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk’in ve Doğuş Grubu CEO’su Hüsnü Akhan’ın da katıldığı imza töreni sonrasında bir açıklama yapan Şahenk, kurulacak müze ile Ara Güler’in tüm eserlerini koruma altına alarak sanatını gelecek nesillerle buluşturmayı hedeflediklerini belirtti. 


Star



Haber Milliyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Doğuş Grubu desteğiyle kurulacak olan Türkiye’nin ilk uluslararası niteliğe sahip fotoğraf müzesinde, Ara Güler’in sanatını, sanatçı kimliğini ve sanat hayatını yansıtan tüm eserleri ve birikimleri sergilenecek.


İşbirliği kapsamında, dünyaca ünlü bir küratör ve sanat ekibiyle birlikte Ara Güler’in sanatını, sanatçı kimliğini ve hayatını yansıtan tüm eser ve birikimlerin sergileneceği uluslararası nitelikte bir fotoğraf müzesi açılması planlanıyor.


Gelecek nesle aktarım

Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit F. Şahenk’in ve Doğuş Grubu CEO’su Hüsnü Akhan’ın da katıldığı imza töreni sonrasında bir açıklama yapan Ferit F. Şahenk, kurulacak müze ile Ara Güler’in tüm eserlerini koruma altına alarak sanatını gelecek nesillerle buluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Şahenk, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu önemli işbirliği çerçevesinde doğuş grubu olarak Ara Güler’in hak ettiği değerin gerek ülkemizde gerek yurtdışında daha da geniş kitlelerce anlaşılması, tanınmasını ve nesilden nesile aktarılmasını sağlamak üzere bir dizi faaliyet yürüteceğiz. Ara Güler’in doğduğu, büyüdüğü ve bir dönem çalışma alanı olarak kullandığı Beyoğlu’ndaki bina Türkiye’de uluslararası niteliğe sahip ilk fotoğraf müzesine dönüştürülecek.”


Milliyet


Geri Dön