16 / 05 / 2024

Ara Gülerin beyoğlundaki binası müze mi olacak

Ara Gülerin beyoğlundaki binası müze mi olacak

Ara Güler’in doğduğu, büyüdüğü ve aynı zamanda bir dönem çalışma alanı olarak kullandığı Beyoğlu’ndaki bina Türkiye’de uluslararası niteliğe sahip ilk fotoğraf müzesine dönüştürülecek.

Yeni kentsel dönüşüm yasasında ilk adım Beyoğlu Belediyesi'nden geldi: Binaların fotoğrafları çekiliyor! 

Kentsel dönüşümde yeni bir dönemi başlatacak yasal değişikliğin Meclis’ten jet hızıyla geçtiği gün, Beyoğlu Belediyesi de çalışmaları başlattı. İşte detaylar..

Ara Gökköy Tarım Turizm Anonim Şirketi kuruldu!

Ara Gökköy Tarım Turizm Anonim Şirketi bugün Şişli'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Mert Van, Baray Işık ve Mert Aksoylu ortaklığında kuruldu.

Kasko poliçesinde bir ilk! Ana Sigorta, kasko poliçesi alanlara, araç geri alım güvencesi sunuyor!

Ana Sigorta, ‘Tastamam Sigorta’ ürünü ile sürücülerin risklerini teminat altına alırken, aracını satmak isteyenlere de geri alım güvencesi sağlıyor. Yani kasko poliçesi alanlar, araçlarını elden çıkarmak istediklerinde Ana Sigorta’ya satma imkanından yararlanıyor.

İşte, otomobilde en gözde modeller! Yakıt tüketimi, fiyat/performans ve yatırım açısından en favori araçlar hangisi?

Şikayetvar Türkiye genelinde 43 marka ve 995 otomobil modeline ilişkin tüketicilerin memnuniyet seviyesini araştırdı. 50 bini aşkın kullanıcı ile yapılan anket sonucu ile sürücülerin tasarım, yakıt tüketimi, fiyatı, performansı ve çeşitli kriterler açısından en gözde olan modeller ortaya çıktı.

Kiralık konut stoku en fazla düşen şehir yüzde 60 ile Elazığ oldu!

Yaşanan deprem felaketi sonrası yaşanan göçlerin etkisi ile çoğunlukla satılık konut sokunda artış, kiralık konut stokunda da düşüş görülüyor.

 Altın borcu olan bu ara günü gününe takip etsin... Uzmanlar o ihtimale karşı peş peşe uyardı!

Kısa süre önce rekor yükselme yaşayarak 1.185 TL seviyesine çıkan gram altın bu yatay seyirde olsa da uzmanlardan uyarılar peş peşe geldi. Altında riskli tarihlere dikkat… Alım – satım yapmayı düşünenler iyi takip etmeli, yoksa zarara uğrama ihtimali var.

Belgrad Ormanı'na araçla giriş ücretlerine yüzde 112 zam! Sürücüler tepki gösterdi

İstanbul Belgrad Ormanı'na araçla giriş ücretlerine yüzde 112 zam yapıldı. 17 lira olan araç giriş ücreti zam kararı sonrası 36 liraya çıkarıldı. Zamma sürücülerin tepki göstermesi sonrasında ücret 30 liraya düşürüldü. İşte detaylar..

Nissan fiyatları ne kadar? Micra'da inanılmaz kampanya! İşte 7 Nisan 2022 sıfır araç güncel fiyat listesi...

Nissan'ın sık tüketilen modelleri arasında yer alan Micra'da bomba bir kampanya başlatıldı. Peki en ucuz Nissan Micra ne kadar? İşte kampanya ve fiyat listesi...

Kia fiyatları ne kadar? Piyasadaki en ucuz Kia Sportage kaç TL? İşte 7 Nisan 2022 sıfır araç güncel fiyat listesi...

Türkiye'de şıklığı nedeniyle en çok tercih edilen araçlardan biri de Kia'nın Sportage modeli. Dolar kurundaki yükselişin ardından Sportage fiyatları da merak edilmeye başlandı. Peki piyasadaki en ucuz Sportage hangisi? İşte detaylar...

Volkswagen fiyatları ne kadar? Piyasadaki en ucuz Polo hangisi? İşte 6 Nisan sıfır araç güncel fiyat listesi...

Son zamların ardından piyasanın en çok satılan araçlarından biri olarak bilinen Volkswagen Polo'nun fiyatları da çok merak edilmeye başlandı. Peki Volkswagen Polo'nun güncel satış fiyatı nedir? İşte 6 Nisan 2022 Polo'nun güncel satış fiyat listesi...

Sicilya'da 1 Euro'ya satılık konut!

İtalya'nın Sicilya Adası'nda göçlerin durdurulması için evler 1 Euro'dan satışa çıkarıldı. Büyük ilgi gören kampanyadan Selin Aras isimli Türk vatandaşı da yararlandı.

İtalya'da 1 Euro'ya satılık konut!

İtalya'nın Sicilya Adası'ndaki Bivona kasabasında göçlerin durdurulması için evler 1 Euro'dan satışa çıkarıldı.

Depreme Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonunun görev süresi resmen uzatıldı!

Depreme Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonunun görev süresinin uzatılmasına ilişkin TBMM kararı bugünkü 31394 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ara Gülerin beyoğlundaki binası müze mi olacak Haberi

Ara Gülerin beyoğlundaki binası müze mi olacak

“Tek isteğim Ara Güler Müzesi’nin kurulması” diyen usta sanatçının hayalini Doğuş Grubu gerçekleştirdi. Doğuş Grubu’nun desteğiyle kurulacak olan Türkiye’nin ilk uluslararası niteliğe sahip fotoğraf müzesinde, Güler’in sanat hayatını yansıtan bütün eserleri sergilenecek.


GELECEK NESİL GÖRSÜN


Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk’in ve Doğuş Grubu CEO’su Hüsnü Akhan’ın da katıldığı imza töreni sonrasında bir açıklama yapan Şahenk, kurulacak müze ile Ara Güler’in tüm eserlerini koruma altına alarak sanatını gelecek nesillerle buluşturmayı hedeflediklerini belirtti. 


Star



Haber Milliyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Doğuş Grubu desteğiyle kurulacak olan Türkiye’nin ilk uluslararası niteliğe sahip fotoğraf müzesinde, Ara Güler’in sanatını, sanatçı kimliğini ve sanat hayatını yansıtan tüm eserleri ve birikimleri sergilenecek.


İşbirliği kapsamında, dünyaca ünlü bir küratör ve sanat ekibiyle birlikte Ara Güler’in sanatını, sanatçı kimliğini ve hayatını yansıtan...