09 / 05 / 2024

Araba alacaklara kötü haber geldi! Son dakika zam dalgası! İşte sıfır ve ikinci el araba fiyatları!

Araba alacaklara kötü haber geldi! Son dakika zam dalgası! İşte sıfır ve ikinci el araba fiyatları!

Araba almak isteyen vatandaşlar sıfır ve ikinci el araba fiyatlarını yakından takip ediyor ve araştırıyor. Peki fiyatlarda son durum ne? Yeni zam gelecek mi? İşte detaylar...



FiYATLAR NE KADAR ARTTI?

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırması, nikel, çelik, paladyum gibi bazı hammaddelerin fiyatlarını rekor seviyede artırmıştı. Konuyla ilgili olarak yaşanan gelişmelere göre, lojistik maliyetleri de artış gösterdi. Araba almak isteyenleri yakından ilgilendiren gelişmelere göre, otomotiv üreticileri artan üretim maliyetlerini fiyatlara yansıttı. Konu ile ilgili bilgi veren bayiler Tofaş ve Renault'nun bu ay zam yapan markalar arasında yer aldığını belirtti. Otomotiv veri analiz şirketi Cardata’nın merakla beklenen verilerine göre de 25 Şubat- 25 Mart tarihleri arasında A, B ve C segmenti otomobillerde fiyatlar ortalama yüzde 5 oranında artış gösterdi. Sektör temsilcileri yaptığı açıklamada otomobil fiyatlarında yaşanan artışın kademeli olarak süreceğini bildiriyor. 

Araba alacaklara kötü haber geldi! Son dakika zam dalgası! İşte sıfır ve ikinci el araba fiyatları!

İKİNCİ EL ARAÇ FİYATLARI NE KADAR ARTTI?

Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan Otoshops Genel Müdürü Melih Mutlu, son zamanlarda sık sık gündeme gelen ikinci el pazarındaki fiyat artışı ve arz sorunuyla ilgili olarak şu açıklamaları yaptı: "İkinci elde talep ocak ve şubat ayına göre arttı. Tüketicilerin daha düşük yakıt tüketimi olan araçlara yöneldiği bir dönemdeyiz. Özellikle ikinci el hibrit araç talebinde artış var. Sıfır araç bulunurluğu halen çok düşük seviyede. Savaşı nedeniyle ortaya çıkan tedarik sorunlarının artarak devam edeceğini düşünüyoruz. Yeni araç fiyatları düzenli olarak artmaya devam ediyor. Bu sebeple ikinci el araçların fiyatlarında da doğru orantılı artışlar gerçekleşiyor. Ocak-Mart döneminde ortalama yüzde 8 artış olduğunu söyleyebiliriz. Nisan ayı ile birlikte pazarın daha da hareketlenmesi bekleniyor. Ancak sıfır araç satışlarının düşük olması nedeniyle ikinci el araçlarında arzında azalma yaşanıyor."

Mini Cooper fiyatlarında son 3 gün! Bu fırsatı kaçırmayın! İşte 28 Mart 2022 Fiyat listesi!

Bu listeye bakmadan otomobil almayın! İşte en ucuz sıfır arabalar…

Oto alım satımında işler artık tersten yürüyecek! Geçen ay hızlı el değiştiren marka belli oldu


Geri Dön