20 / 05 / 2024

Araba almak isteyenler dikkat! Çip krizinde şok gelişme!

Araba almak isteyenler dikkat! Çip krizinde şok gelişme!

2021 yılında dünyada 10,3 milyon araç üretilmesine engel olan çip krizinin bu yılın üçüncü çeyreğine kadar sürmesi ve ortalama 4,8 milyon aracı etkilemesi bekleniyor.



2021 yılında dünyada 10,3 milyon aracın üretilemeyecek duruma gelmesine neden olan çip krizinin bu yılın üçüncü çeyreğine kadar sürmesi ve ortalama 4,8 milyon aracı etkilemesi bekleniyor. Analitik firması LMC'ye göre, küresel satışlar yüzde 6 artışla 85 milyona ulaşmak için biraz artacak. Ürettiğimizin yüzde 80'ini ihraç ettiğimiz Avrupa için beklentiler daha iyimser.Avrupa'daki satışların yüzde 7 artarak 17,8 milyona ulaşması bekleniyor.

Küresel otomotiv analiz firması LMC Automotive, OTOMOTİV sektörünün en büyük sorunu olan ve Türkiye'deki araç arzını büyük ölçüde etkileyen mikroçip kriziyle ilgili önemli bir rapor paylaştı. Açıklanan verilere göre küresel otomotiv sektörü mikroçip krizinin etkilerini yılın üçüncü çeyreğine kadar yaşayacak. Krizin etkileri geçen yılın yarısı kadar hissedilecek. Bu kapsamda, geçen yıl dünyada 10,3 milyon aracın üretilemeyeceği mikroçip krizi nedeniyle bu yıl ortalama 4,8 milyon araç üretilemeyecek. 2021 yılında 75,8 milyon adet olan küresel otomotiv üretiminin, 2022 yılı sonunda 84,9 milyon adede ulaşması bekleniyor.

Çip krizinin azalması ile birlikte araç satışlarında nasıl bir gelişme yaşanacak? Araç satışları artacak mı? Tüm merak edilenler...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön