07 / 07 / 2024

çip krizi ne zaman çözülecek

çip krizi ne zaman çözülecek

2021 yılında dünyada 10,3 milyon araç üretilmesine engel olan çip krizinin bu yılın üçüncü çeyreğine kadar sürmesi ve ortalama 4,8 milyon aracı etkilemesi bekleniyor.

Hem kira gelirinden vazgeçen hem de aidatlara katlanan ev sahipleri evlerini neden boş tutuyor?

Flash TV Genel Yayın Yönetmeni Cüneyt Akman resmi sosyal medya hesabı üzerinden "İnsan evini kira gelirinden vazgeçip, üstüne aidata katlanıp niye boş tutar?" sorusuna yanıt verdi. İşte Cüneyt Akman'ın o paylaşımı...

GYODER Başkanı Neşecan Çekici: Ciddi bir konut krizi kapıda!

Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Başkanı Neşecan Çekici yaptığı açıklamada ciddi bir konut krizinin kapıda olduğunu söyledi. İşte Neşecan Çekici'nin o açıklamaları...

İnşaat sektöründe işçi krizi büyüyor! Şimdi de mühendisler ülkeyi terk ediyor! 10 kişiden üçü işsiz! 

İnşaat sektörü son zamanlarda zor günler geçiriyor. Artan maliyet artışları sektörü olumsuz etkilerken üstüne mühendis krizi eklendi. Maliyetlerden artıştan dolayı kimse mühendis çalıştırmıyor veya çok düşük maaşlar teklif ediliyor. 

İran-İsrail krizi sonrası dolar/TL ne kadar? Dolar/TL kaç lira? 19 Nisan 2024 dolar/TL kuru

İsrail'in İran'a saldırı yapması üzerine ekonomi piyasalarında hareketlilik yaşandı. İran-İsrail krizi sonrası dolar ne kadar? Dolar kaç lira? 19 Nisan 2024 dolar/TL kuru.

Konut fiyatları ne olur?

Konut krizi her geçen gün çıkılmaz bir hal alıyor. Vatandaşlar konut sahibi olma hayallerini gerçekleştirebilmek için fiyatların ne zaman düşeceğini merak ediyor. Peki konut fiyatları ne olur?

9 AVM için konkordato talebi verilmişti! AYD Başkanı açıkladı! AVM’leri bu noktaya getiren ne oldu? 

İçine düştükleri finansal krizi aşamayan 9 AVM için konkordato ilan edilmişti. Peki AVM’leri bu noktaya getiren ne oldu? 

Almanya'da ev sahipliği oranı düştü, altın alımları azaldı! Zengin ülkenin fakir halkı Almanlar paraları ne yapıyor?

Almanya'da konut krizi sorunu büyüyor. Konut ve kira fiyatlarının yüksek seviyelere ulaştığı Almanya'daki halkın ev sahipliği azalırken, altın gibi kıymetli varlıkların da alımlarında gerileme oldu. Peki Almanlar paraları ne yapıyor? 

Karmod'dan barınma krizi çözümüne "müstakil çelik ev" önerisi!

Karmod Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çankaya, son dönemlerde yaşanan barınma krizi için çelik evleri önerdi. İşte Çankaya'nın dikkat çeken açıklamaları...

Kira krizi yeniden alevlendi! Onlar da kiralara artış sınırı talep ediyor!

Alışveriş merkezleri pandemi döneminde markalara ciddi destekler sağlayarak kiraların önemli bölümünden feragat etti. Şimdi de kur artışıyla eriyen kiralar ile beraber iki taraf arasındaki kira krizi tekrar gün yüzüne çıktı. Perakendeciler, konuttaki gibi işyeri kiralarına da artış sınırı istiyor.

 12.5 milyon aracın üretimini etkileyen çip krizinde sona gelindi!

Pandeminin ardından ses getiren çip krizi otomotiv üreticilerini isyan ettirdi. Yaklaşık 12,5 milyon aracın üretimini etkileyen çip krizinde sona gelindi. 

Araç piyasasına radikal çözüm! Yeni dönem başlıyor

Sıfır araç tedarikinde yaşanan sorunlar ikinci el araçların fiyatlarını da yükseltti. Hem çip krizi hem de araba üretiminde yaşanan sorunlar markaları da hamle yapmaya zorladı. Fransa ve İspanya'da denenen uygulama artık Türkiye geldi. İşte tüm detaylar...

1 trilyon dolarlık ABD’li çip devi Avrupa'da yatırıma hazırlanıyor!

Yapay zeka rallisiyle birlikte 1 trilyon dolarlık değere ulaşan şirketler kulübüne katılan Kaliforniya merkezli çip üreticisi Nvidia Avrupa'da yatırım planlıyor.

İngiltere 10 yıllık çip tedarikini güvence altına aldı!

İngiltere, G7 Liderler Zirvesi'ne katılmak üzereyken 1 milyar sterlin çip yatırım planını açıkladı. İşte detaylar!

çip krizi ne zaman çözülecek Haberi

çip krizi ne zaman çözülecek

2021 yılında dünyada 10,3 milyon aracın üretilemeyecek duruma gelmesine neden olan çip krizinin bu yılın üçüncü çeyreğine kadar sürmesi ve ortalama 4,8 milyon aracı etkilemesi bekleniyor. Analitik firması LMC'ye göre, küresel satışlar yüzde 6 artışla 85 milyona ulaşmak için biraz artacak. Ürettiğimizin yüzde 80'ini ihraç ettiğimiz Avrupa için beklentiler daha iyimser.Avrupa'daki satışların yüzde 7 artarak 17,8 milyona ulaşması bekleniyor.

Küresel otomotiv analiz firması LMC Automotive, OTOMOTİV sektörünün en büyük sorunu olan ve Türkiye'deki araç arzını büyük ölçüde etkileyen mikroçip kriziyle ilgili önemli bir rapor paylaştı. Açıklanan verilere göre küresel otomotiv sektörü mikroçip krizinin etkilerini yılın üçüncü çeyreğine kadar yaşayacak. Krizin etkileri geçen yılın yarısı kadar hissedilecek. Bu kapsamda, geçen yıl dünyada 10,3 milyon aracın üretilemeyeceği mikroçip krizi nedeniyle bu yıl...