28 / 04 / 2024

Karmod'dan barınma krizi çözümüne "müstakil çelik ev" önerisi!

Karmod'dan barınma krizi çözümüne

Karmod Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çankaya, son dönemlerde yaşanan barınma krizi için çelik evleri önerdi. İşte Çankaya'nın dikkat çeken açıklamaları...



Karmod Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çankaya, büyük kentlerse yaşanan barınma krizi çözümünde "müstakil çelik ev" modelinin mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Karmod tarafından yapılan açıklamada göre, son dönemde Türkiye'nin büyükşehirlerinde konut arzının düşmesi ve yüksek kira fiyatlar, barınma sorununun her geçen gün hissedilmesine neden olur. 

Açıklamada değerlendirmelerde bulunan Karmod Yönetim Kurulu Başkanı Çankaya, çelik evlerin hızlı üretim modeli başta olmak üzere çok sayıda avantajıyla barınma sorununun çözümünü kolaylaştıracağına vurgu yaptı.

HAZİNE ARAZİLERİ ÇELİK EVLER İÇİN ÖNEMLİ BİR FIRSAT

Çankaya, hükümetin konut krizini çözüme kavuşturmak için hazine arazilerini imara açmayı planladığı bu dönemde çelik evlerin güvenli yapısıyla önemli bir fırsat olacağını belirterek, 'Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul,  İzmir  ve  Ankara  gibi büyükşehirlerde konut açığı sorununun çözmek için hazine arazilerinin imara açılacağını açıklamıştı" dedi.

Büyükşehirlerde yaşanan barınma sorununun çözümünde müstakil çelik ev modeli mutlaka değerlendirilmeli gerektiğine dikkat çeken Çankaya, "Çelik ev, ayrıca sürdürülebilir çevre yönetimine de en uygun modellerden biri olarak öne çıkıyor. Yatay mimari konsepte tam uyumlu yapısıyla çelik ev daha yaşanabilir yeni şehirlerin inşasında en doğru sicim olacağına inanıyoruz" dedi.

Çelik ev deprem risklerinin ortadan kaldırılması için de güvenli konut modeli olduğuna vurgu yapan Çankaya, "Uzun ömürlü yapı özelliğiyle yıllarca güvenle kullanılıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Karmod dan barınma krizi çözümüne "müstakil çelik ev" önerisi!

KISA SÜREDE OTURUMA HAZIR EVLER

Çelik evlerin hızlı kurulum ve iklimlendirme avantajlarına da dikkati çeken Çankaya, modern tesislerde yeni teknolojilerin kullanımıyla ön üretimli olarak imal edilen çelik evin inşaat alanında kısa zamanda kurulum yapılarak oturuma hazır hale getirildiğini söyledi.

Çankaya, diğer konut modellerine göre inşa sürelerinin çok hızlı olduğunu söyledi.

Saha kurulumu tamamen fabrikada üretilen malzemelerle gerçekleştirildiğinden inşa sürecini hızlı kıldığını söyleyen Çankaya, "Uzman ekiple kurulum çok sayıda usta gerektiren uygulamaları geride bırakıyor. İşçilikleri azaltan özellik çelik ev fiyatlarına avantaj olarak yansıyor" diye aktardı. 

Çatı panel sistemleri ve özel duvarıyla çok farklı yalıtım uygulamaları yapılabildiğini kaydeden Çankaya, "Diğer konut modellerine göre yüzde 35'lere varan oranlarda enerji tasarrufu sağlayarak bütçelere kazandırıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Silivri Merkez 1/5000 ölçekli plan itirazı askıda!

Türkiye Bankalar Birliği'nden son dakika promosyon uyarısı! Kimseyle paylaşmayın!

Limonlu Bahçe Konakları'nda peşin ödemelerde yüzde 10 indirim fırsatı! 


Geri Dön