24 / 06 / 2024

Hem kira gelirinden vazgeçen hem de aidatlara katlanan ev sahipleri evlerini neden boş tutuyor?

Hem kira gelirinden vazgeçen hem de aidatlara katlanan ev sahipleri evlerini neden boş tutuyor?

Flash TV Genel Yayın Yönetmeni Cüneyt Akman resmi sosyal medya hesabı üzerinden "İnsan evini kira gelirinden vazgeçip, üstüne aidata katlanıp niye boş tutar?" sorusuna yanıt verdi. İşte Cüneyt Akman'ın o paylaşımı...



Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan kavgalar hız kesmeden devam ederken, boş tutulan evler de gündemdeki yerini koruyor.

Flash TV Genel Yayın Yönetmeni Cüneyt Akman resmi sosyal medya hesabı https://x.com/cakman4 üzerinden Gayrimenkul uzmanı Ahmet Büyükduman'ın boş ev vergisi ne kadar olmalı paylaşımına değinerek, önemli açıklamalar yaptı. 

Cüneyt Akman paylaşımında "İnsan evini kira gelirinden vazgeçip, üstüne aidata katlanıp niye boş tutar?" sorusuna yanıt verdi.

Akman sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda yüksek enflasyon konut talebini doğrudan azaltmadığını ancak baskı altında tuttuğunu belirterek, insanların enflasyon sebebiyle konut satın almaktan veya kiralamaktan kaçındığını söyledi.

Cüneyt Akman, evini kiraya verenlerin 10 yıl boyunca kiracısını çıkaramadığını kaydederken, bu durumun ev sahiplerinin kiraya verme isteğini ciddi şekilde azalttığını söyledi.

Kira artışlarındaki yüzde 25 sınırlamasının kiracılar ve ev sahipleri arasında gerginliğe neden olduğunu belirten  Akman bunun da konut piyasasında önemli bir dengesizlik yarattığını dile getirdi.

Flash TV Genel Yayın Yönetmeni Cüneyt Akman'ın paylaşımı şu şekilde:

Ahmet Bey konuyu güzel izah etmiş. Fakat esas soru(n) şu: İnsan evini kira gelirinden vazgeçip, üstüne aidata katlanıp niye boş tutar?

Sebepler -istisnalar dışında- açık.  

1. Enflasyon yüzünden konut talebi gerçekte azalmıyor ancak baskılanabiliyor.
2. Saçma gayrimenkul hukuk düzeni yüzünden evini kiraya veren 10 yıl boyunca unutmak zorunda
3. Hükümet de güya halk yanlısı gözükmek için %25 limitiyle kiracı ve ev sahibini kan davalı hale getirdi.
4. Kötü niyetliler dışında kiracıların çoğu metropollerde evden çıksa bir daha mevcut gelirleriyle başını sokacak ev bulamaz. Zira enflasyonla vatandaşın geliri gasp edildi ve o enflasyonu yaratan sebeplerden biri olan düşük faiz politikası gayrimenkul fiyatları dolayısıyla da kiraları çok yükseltti.

Cüneyt Akman'ın paylaşımına şu yorumlar geldi:


Gayrimenkul uzmanı Ahmet Büyükduman soruyor: Boş ev vergisi ne kadar olmalı?

Ünlü bankadan yaz sonu için flaş dolar tahmini geldi!

Türk vatandaşları neden yurt dışından konut alıyor? Yüzde 25 zam sınırı, yeni vergiler sektörü karıştırdı!


Geri Dön