27 / 04 / 2024

Araba fiyatlarında 60 bin liraya kadar düşüş! ÖTV indirimi sonrası araba fiyatları!

Araba fiyatlarında 60 bin liraya kadar düşüş! ÖTV indirimi sonrası araba fiyatları!

ÖTV indirimi sonrasında araba fiyatları kalem kalem hesaplandı. Sıfır araba alım satımı ile ilgili ÖTV matrahında değişiklik oldu. İşte ÖTV düzenleme sonrası araba fiyatları...



ÖTV MATRAHI DÜZENLEMESİ İLE SIFIR ARABA FİYATLARI DÜŞTÜ

Yeni ÖTV düzenlemesi ile  birlike bazı sıfır araçların fiyatları değişti. ÖTV matrahı kararına göre; motor silindir hacmi 1600 santimetre küpü geçmeyenler için yüzde 45, yüzde 50, yüzde 80 şeklinde üç farklı dilimde uygulanan ÖTV oranlarına yüzde 60, yüzde 70 dilimlik oranlar eklendi.


ÖTV DÜZENLMESİ İLE 2 YENİ FİYAT MATRAHI EKLENDİ

Motor silindir hacmi 1600 santimetre küpü geçmeyenler için;

ÖTV matrahı 120 bin TL'yi aşmayanlar yüzde 45'lik,

ÖTV matrahı 120 bin ile 150 bin TL arasında olanlar yüzde 50'lik,

ÖTV matrahı 150 bin ile 175 bin TL arasında olanlar yüzde 60'lık,

ÖTV matrahı 175 bin ile 200 bin TL arasında olanlar yüzde 70'lik ve

ÖTV matrahı 200 bin TL'nin üzerinde olanlar ise yüzde 80'lik vergi diliminde değerlendirilerecek.

Araba fiyatlarında 60 bin liraya kadar düşüş! ÖTV indirimi sonrası araba fiyatları!

"ÖTV İNDİRİMİ YERLİ ÜRETİM OLAN OTOMOBİLLERİ DAHA ÇOK ETKİLEDİ"

Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Mersin, ÖTV matrah düzenlemesini olumlu karşıladıklarını belirterek, "Araç fiyatları için B segmenti ve kısmen C segmentinde, yüzde 3 ile yüzde 11 arasında bir fiyat indirimi yansıyor. ÖTV indirimi yerli üretim olan otomobilleri daha çok etkiliyor" diye konuştu.

.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön