30 / 04 / 2024

Araba fiyatlarını düşürecek teklif geldi! ÖTV'siz ve KDV'siz araç satışı başlayacak mı?

Araba fiyatlarını düşürecek teklif geldi! ÖTV'siz ve KDV'siz araç satışı başlayacak mı?

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, ticari taşıtlar için bir defaya mahsus ÖTV'siz ve KDV'siz satış imkanı sunulması talebinde bulundu. İşte Bendevi Palandöken'in konuyla ilgili o açıklamaları...



Ticari taşıtlar için bir defaya mahsus ÖTV'siz ve KDV'siz satış imkanı sağlanması önerisinde bulunan TESK Başkanı Bendevi Palandöken, "Daha önce borçlarını ödeyen esnafın sicilinden dolayı krediye ulaşması zorlanıyor. Her kredi almak istediğinde sicili karşısına çıkıyor" açıklamasında bulundu. 

Mynet'te yer alan habere göre; Ticari taşıtlar için bir defaya mahsus ÖTV'siz ve KDV'siz satış imkanı sağlanması önerisiyle gündemde bomba etkisi yaratan Palandöken, konuyla ilgili açıklamasında "Hem insanların daha konforlu seyahat etmelerini sağlayacak, araçlar yenilenmiş olacak hem de yakıt bakımından tasarruf olacak. Geçtiğimiz yıllarda da bu yapıldı. Araç fiyatlarında bir de düşüş sağlandı" ifadelerini kullandı. 

Araba fiyatlarını düşürecek teklif geldi! ÖTV siz ve KDV siz araç satışı başlayacak mı? 

Palandöken, esnaf için elektrik ve doğal gazda da daha uygun bir tarife gerektiğinin altını çizerek, emeklilik prim günü için de bir çağrıda bulundu. 

"Vatandaşlara hizmet üretilen alanlarda daha ucuza imkan sunmaları bakımından yine aynı şekilde esnafın beklentileri sosyal güvenlik yasasında değişiklik" diye konuşan Palandöken, bunun çok önemli olduğuna ve yanında çalışan birinin 7 bin günde emekli olurken, bu kişilerin 9 binin üzerinde emekli olduğunu belirtti. Palandöken, konuyla ilgili olarak, "Böylelikle de en yüksek primi ödeyen ama emekli aylığı da asgari ücretin altında olan bir emekli aylığına sahip" açıklamasında bulundu. 

Binek otomobilde toplam 6,5 milyar dolarlık ihracat

Yargıdan kilometresi düşürülen araç için karar!

ÖTV indiriminde son dakika! Araçlara ÖTV indirimi geliyor mu?


Geri Dön