04 / 05 / 2024

Arabası olanlar dikkat! 1152 TL ceza alabilirsiniz!

Arabası olanlar dikkat! 1152 TL ceza alabilirsiniz!

Arabası olanları yakından ilgilendiren kış lastiği uygulaması başladı.  Kış lastiği takmamanın cezası ne? İşte, konuya yöenelik tüm merak edilenler.



Arabası olanlar dikkat! 1152 TL ceza alabilirsiniz!

KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASI BAŞLADI!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın verdiği bilgiye göre, 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında tüm ticari araçlarda kış lastiği kullanımı zorunlu hale getirildi. Özel otomobiller için ise yasal zorunluluk olmasa da kış lastiği kullanımı öneriliyor.

KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASI NE ZAMANA KADAR SÜRECEK?

1 Aralık 2022 tarihinde başlayan kış lastiği uygulaması 4 ay sürecek, 1 Nisan 2023'te sona erecek.

1 Ocak 2023'ten itibaren yeniden değerleme oranının da devreye girmesiyle birlikte kış lastiği takmayanlara kesilen ceza artarak 2 bin 534 lira olacak.

Arabası olanlar dikkat! 1152 TL ceza alabilirsiniz!

KIŞ LASTİĞİ TAKMAMANIN CEZASI NE KADAR 2022?

Zorunlu olduğu halde araçlarına kış lastiği taktırmayan işletmelere 2022 senesi için 1.152 lira para cezası verilecek. Kış lastiği taktırmama cezası, Hazine ve Maliye Bakanlığınca açıklanacak yeniden değerleme oranı çerçevesinde 1 Ocak 2023 tarihi itibarıyla güncellenme yapılacak.

ZORLU KIŞ ŞARTLARINDA KIŞ LASTİĞİ TAKMAK ÖNEMLİ!

Ahaber'in haberine göre, yük ile yolcu taşımacılığı yapanlar dışındaki hususi araçlar için uygulama zorunlu değil fakat can ve mal güvenliğiyle sorunsuz seyahat için kış şartlarında tüm araçlarda kış lastiği kullanılması önem taşıyor.

Bu uygulamayla kış şartlarına göre önlemini almayan, kış lastiği olmayan araçların yolu kapatması ve insanların mağduriyete uğraması önlenmeye çalışılıyor..

Kış lastikleri, 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda, karlı, ıslak ve çamurlu zeminlerde yaz lastiklerine oranla daha iyi yol tutuşu ve yüksek güvenlik sağlıyor.

TOKİ kura takvimi belli oldu! 7 ilde peş peşe kura çekilişleri başladı! TOKİ kura sonuçları nasıl öğrenilir?

1 Aralık doğalgaz parası yattı mı? Çalışanlara 1.000 TL kömür odun desteği ne zaman yatacak? Kimler faydalanacak?

Anne babalar müjde çocuk parası verilecek! PTT'den alınacak! Aralık 2022 çocuk paraları ne zaman yatacak?


Geri Dön