06 / 05 / 2024

Arabası olanlar dikkat! Bu cezaya itiraz ederek iptal ettirebilirsiniz!

Arabası olanlar dikkat! Bu cezaya itiraz ederek iptal ettirebilirsiniz!

Bir vatandaş, aracıyla trafikteyken telefonla görüştüğü gerekçesiyle fahri trafik müfettişinin bildirmesi sonrası kesilen idari para cezasına, herhangi bir görüntü ya da fotoğraf bulunmadığı için itiraz etti. İtiraz sonrası mahkeme heyeti de somut delile dayanmadığı gerekçesiyle cezayı iptal etti.



Gaziantep'te avukat İmam Akgün Çuhadaroğlu, 2022’nin ekim ayında evine gelen tebligat ile 21 Eylül 2022’de aracıyla trafikte seyrederken cep telefonu ile konuşarak kural ihlali yaptığı gerekçesiyle 427 lira tutarında idari para cezası kesildiğini öğrendi. Ceza makbuzunda telefon ile görüşme yaptığını belgeleyen herhangi bir kamera kaydı veya görsel bulunmaması üzerine Çuhadaroğlu, cezanın iptali için 2'nci Sulh Ceza Hakimliği’ne itiraz etti.

 Arabası olanlar dikkat! Bu cezaya itiraz ederek iptal ettirebilirsiniz!

İlgili tarihte aracını kullanmış olabileceğini fakat telefonla konuşmadığını ve ceza tutanağında da herhangi bir kamera kaydı bulunmadığını ifade eden Çuhadaroğlu'nun başvurusundan sonra Sulh Ceza Hakimliği inceleme başlattı. Emniyet Müdürlüğü’nden de söz konusu cezaya yönelik bilgi ve belgeleri isteyen hakimlik, cezanın fahri trafik müfettişinin bildirmesinin ardından kesildiğini öğrendi. Yapılan değerlendirmede hakimlik, kabahati tespit eden herhangi bir fotoğraf veya görselin ibraz edilememesinin keyfiliğe neden olabileceği gibi yanlış kaydedilebilecek plakaya ceza kesilmiş olabileceğini dikkate alarak delil yetersizliği sebebi ile cezanın iptal edilerek kaldırılmasını kararlaştırdı.

İşte detaylar...


Geri Dön