30 / 04 / 2024

Evi ve arabası olanları ilgilendiriyor! Fiyatlar yükseldi, yapmayan pişman olur…

Evi ve arabası olanları ilgilendiriyor! Fiyatlar yükseldi, yapmayan pişman olur…

Ev ve arabası olanları ilgilendiren açıklama yapıldı. Döviz ve enflasyondaki artışdan dolayı başta araç ve konut olmak üzere tüm kıymetlerde ciddi artış yaşandı. 2021’de 600-700 bin Türk lirası olan konutların değeri, bu dönemlerde en az bir milyon Türk lirası…



2021’de 250-300 bin Türk lirası olan bir otomobilin değeri ise şimdilerde 600-700 bin Türk lirasına ulaştı. 2021’de atölye üretim için kullanılan makinelerin değeri, 1 milyon Türk lirasıyken bugün ise bunun 2 milyon Türk lirasına alınmadığı kaydedildi. 

Hâl böyle olunca işin sigorta boyutunda da ciddi oranda sorun yaşanıyor. Çünkü sigorta şirketleri sözleşmede yazan rakam kadar ödüyor. Arabada da bu durum diğerlerine göre farklı. Kaskoda, sigorta poliçesinin değeri yazmaz. Aracın zarar görmesi durumunda sigorta şirketi o gün piyasada aracın rayiç bedeli üzerinden ödeme yapıyor. 

Evi ve arabası olanları ilgilendiriyor! Fiyatlar yükseldi, yapmayan pişman olur… 

Hürriyet’ten Noyan Doğan, konuyla ilgili dikkat çekici bir yazı kaleme aldı. Ev ve araba fiyatları artınca, kaskoda beyan edilen ev ve araba fiyatları sabit kaldı.  

Noyan'ın ilgili yazısı şöyle:


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön