17 / 05 / 2024

Evi ve arabası olanları ilgilendiriyor! Fiyatlar yükseldi, yapmayan pişman olur…

Evi ve arabası olanları ilgilendiriyor! Fiyatlar yükseldi, yapmayan pişman olur…

Ev ve arabası olanları ilgilendiren açıklama yapıldı. Döviz ve enflasyondaki artışdan dolayı başta araç ve konut olmak üzere tüm kıymetlerde ciddi artış yaşandı. 2021’de 600-700 bin Türk lirası olan konutların değeri, bu dönemlerde en az bir milyon Türk lirası…



Banka kredisiyle alınan konutlarda bu durumun ciddi sorun olabileceği vurgulanıyor. Konuttaki eşyalar için de aynı durum geçerli. Poliçenin yaptırıldığı dönemde 100 bin TL’yse ve bu bedel üzerinden sigorta yapıldıysa, bugün o eşyaların 200 bin Türk lirasına alınamayacağı biliniyor. Ancak sigorta şirketi hak sahibine 100 bin Türk lirası ödüyor.  

KASKODA DURUM NASIL?

Araç sigortalarında ise durum bundan çok daha farklı. Çünkü kaskoda aracın bedeli yerine rayiç bedel yazar.  

Evi ve arabası olanları ilgilendiriyor! Fiyatlar yükseldi, yapmayan pişman olur…

BU DURUM NASIL DÜZELTİLİR?

Tüm mal ve mülklerde bu durum aynı ve ciddi risk altında. Bundan dolayı prim farkı ödenerek, sigortalı kıymetinin değeri artırılabilir. 

Sigorta şirketinizle konuşarak, sigortalatılan kıymete enflasyon koruması alınabilir. Bunların yapılması durumunda eksik hasar sorunuyla karşılaşılmaz.

TBMM’den geçti! Kredi kartları ve kredi faiz indirimi ile ilgili flaş değişiklik…

Evi ve arabası olanlara kötü haber! Sigorta fiyatları fırladı!

Erken emekli olmak isteyenler dikkat! Emeklilikte yeni formül!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön