17 / 05 / 2024

araç sigortası

araç sigortası

Ev ve arabası olanları ilgilendiren açıklama yapıldı. Döviz ve enflasyondaki artışdan dolayı başta araç ve konut olmak üzere tüm kıymetlerde ciddi artış yaşandı. 2021’de 600-700 bin Türk lirası olan konutların değeri, bu dönemlerde en az bir milyon Türk lirası…

Evi ve arabası olanlara kötü haber! Sigorta fiyatları fırladı!

Kaza, yangın gibi her türlü riske karşı mal sahibini güvence altına alan ve zararını karşılamaya yarayan Kara Taşıtları Sigortası (Kasko) ve konut sigortasının fiyatları yüzde 50 zamlandı.

Araç sahipleri dikkat! Zorunlu trafik sigortasında yeni dönem yarın resmen başlıyor!

Pek çok araç sahibini yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Zorunlu trafik sigortasında yeni dönemin yarın resmen başlayacağı belirtilirken, "Sigorta Aracıları Teklif Platformu" yarından itibaren uygulanacak.

Ev sahipleri dikkat! Konut sigortası ve DASK arasındaki fark nedir?

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından pek çok ev sahibi de DASK ile ilgili detayları araştırmaya başladı. Peki Konut sigortası ve DASK arasındaki fark nedir?

Zorunlu Trafik Sigortası'nda değişiklik yapıldı! Azami primi SEDDK belirleyecek...

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları Hakkındaki genelgeyi yayımladı.

Araç sahipleri için kırmızı alarm! Kasko ve trafik sigortası fiyatları düşecek mi, artacak mı?

Otomobil piyasasında fiyatların düşmesiyle beraber, kasko fiyatlarında da düşüşler görüldü. Bu gelişmelerin ardından gözler trafik sigortası fiyatlarına çevrildi. Peki trafik ve kasko fiyatları düşecek mi, artacak mı?

Trafik sigortasının yetersiz kaldığı yerde devreye İMM giriyor!

Zorunlu trafik sigortası kaza anında karşı tarafa verilen hasarı belirli limitler dahilinde karşılarken, İhtiyari Mali Mesuliyet Sigortası (İMM) araç sahibinin üçüncü şahıslara verdiği maddi zararın tamamını karşılıyor.

Araç sahiplerinden yeni bir talep geldi: Zorunlu trafik sigortasında "serbest piyasa" sistemine geçiş

Trafik sigortasında son dönemde yaşanan fiyat artışları sürücülere maddi açıdan zarara uğratıyor. Sigortacılık sektörü ise mevcut fiyatlandırmayı maliyetleri karşılamakta yetersiz görüyor ve bu sebeple bazı araçlara sigorta teklif etmekten kaçınıyor. 

Hiç sigortası olmayanlar da emekli olabilecek! Yaş şartı ve prim desteği sağlanacak! İşte erken emekliliğin formülü

Emeklilik konuları ve gelişmeleri büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Emekli maaşlarına yapılacak ara zamlar ve üçüncü ikramiye gibi konular önem arz ederken, hiç sigortası olmayan kişilere emeklilik hakkı gündemde olacak. Peki erken emekliliğin formülü ne? İşte detaylar...

Araç sahipleri dikkat! Çok konuşulacak karar resmen açıklandı! Acilen göz atın!

Arka arkaya gelen akaryakıt zamlarının ardından resmen şoke olan araç sahiplerine kasko ödemeleri konusunda müjdeli haber Yapı Kredi’den geldi. Yapı Kredi, kasko sigortasında tutarın yüzde 10’u kadar Worldpuan hediye edeceğini açıkladı.

Genel Sağlık Sigortası primleri Temmuz'da ne kadar olacak? Bir bir hesaplandı! Zamdan sonra ne kadar GSS primi ödenecek?

Asgari ücrete Temmuz ayında yapılacak olan ara zamdan etkilenecek kalemlerden biri de Genel Sağlık Sigortası (GSS) primleri olacak. Peki zamdan sonra ne kadar GSS primi ödenecek?

Araç sahipleri dikkat! Kasko ve trafik sigortası konusunda kötü haber!

Araç fiyatları nedeniyle araç almak bir dert, aldıktan sonraki masrafları bir başta dert haline geldi. Bu doğrultuda, en büyük masraflardan biri de trafik sigortası ve kasko fiyatları. Kasko fiyatları araç fiyatlarına paralel yalnızca bir senede 5 kat arttı.

Trafik sigortasında yeni dönem! 1 Mayıs'ta başlıyor

Araç sahibi olan 26 milyon için yeni kural 1 Mayıs itibarıyla uygulanacak. Trafik sigortasında basamak sistemi devreye alınıyor. Kimisine yüzde 200 zam kimisine yüzde 50 indirim yapılacak. İşte tüm detaylar...

Araç sahipleri dikkat! Zorunlu trafik sigortasında zam yapılacak!

Zorunlu trafik sigortasında yeni bir dönem, trafik sigortası primlerinde artışlarla başlıyor. Zorunlu Trafik Sigortası'nda prim sistemi değişiyor ve bir dizi zam üst üste gelmeye başladı. İşte detaylar...

SEDDK Başkanı Trafik Sigortasında yeni dönem başlayacağını belirtti! 'Alt yapımız hazır' diyerek...

SEDDK Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, milyonlarca araç sahibi için önemli bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamaya göre trafik sigortasında yeni dönem başlayacak. İşte detaylar...

araç sigortası Haberi

araç sigortası

2021’de 250-300 bin Türk lirası olan bir otomobilin değeri ise şimdilerde 600-700 bin Türk lirasına ulaştı. 2021’de atölye üretim için kullanılan makinelerin değeri, 1 milyon Türk lirasıyken bugün ise bunun 2 milyon Türk lirasına alınmadığı kaydedildi. 

Hâl böyle olunca işin sigorta boyutunda da ciddi oranda sorun yaşanıyor. Çünkü sigorta şirketleri sözleşmede yazan rakam kadar ödüyor. Arabada da bu durum diğerlerine göre farklı. Kaskoda, sigorta poliçesinin değeri yazmaz. Aracın zarar görmesi durumunda sigorta şirketi o gün piyasada aracın rayiç bedeli üzerinden ödeme yapıyor. 

Hürriyet’ten Noyan Doğan, konuyla ilgili dikkat çekici bir yazı kaleme aldı. Ev ve araba fiyatları artınca, kaskoda beyan edilen ev ve araba fiyatları sabit kaldı.  

Noyan'ın ilgili yazısı şöyle:

Bir süredir hem sigortacılarda hem de tüketicilerde endişe hâkim…

Tüketiciler,...