05 / 05 / 2024

Evi ve arabası olanlara kötü haber! Sigorta fiyatları fırladı!

Evi ve arabası olanlara kötü haber! Sigorta fiyatları fırladı!

Kaza, yangın gibi her türlü riske karşı mal sahibini güvence altına alan ve zararını karşılamaya yarayan Kara Taşıtları Sigortası (Kasko) ve konut sigortasının fiyatları yüzde 50 zamlandı.



Ev ve araba sahibi olan milyonlarca vatandaşı üzecek haber geldi. Araç ve konu sigortası fiyatları adeta fırladı. Yapılan son açıklamalara göre sigorta fiyatlarına yüzde 50 zam yapıldı. Sigorta şirketleri arasında 2 bin TL'den fazla fark görülebiliyor. 

Konut ve araç sigorta fiyatlardaki artış, geçen yıla oranla kaskoda yüzde 50'yi, konutta yüzde ise 300'ü buldu. Bu fahiş artışın sebepleri tartışılırken, Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı Ayhan Çalık konuya dair önemli açıklamalarda bulundu. 

Evi ve arabası olanlara kötü haber! Sigorta fiyatları fırladı!

Çalık "Kaskonun arkasında çok ciddi bir hesap var. Her arabanın ve her şoförün kaza istatistiği tutuluyor. Bunlar üzerinden hesap yapılıyor. Son dönemde artan parça fiyatları ve işçilik de sigorta fiyatlarına yansıyor. Daha önce kaza yapmamış, indirimleri devam eden kişilerin kaskosu çok artmadı. Kaza sayısı yüksek, 'riskli sürücü' dediğimiz kişilerin kasko fiyatı artmış durumda" dedi. 
 


Geri Dön