09 / 05 / 2024

Arabası olanlara müjde! Herkes bunu merak ediyordu! 7 maddede yakıt tasarrufu yapabilirsiniz! 

Arabası olanlara müjde! Herkes bunu merak ediyordu! 7 maddede yakıt tasarrufu yapabilirsiniz! 

Otomobil sahipleri minik bazı önlemlerle kış döneminde yakıt tasarrufu sağlayabiliyor. Peki otomobillerde yakıt tasarrufu nasıl yapılır? Yakıt tasarrufu için neler yapılmalı? İşte yakıt tasarrufu ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılar...



1. Otomobilin hızına dikkat edilmeli 

Yakıt tasarrufu yapmanın en kolay ve pratik yollarından biri aracın hızına dikkat etmekten geçiyor. Araç hızı gereğinden fazla arttığında  ya da düştüğünde yakıt normale oranla daha hızlı olarak tükeniyor. Bu durumda, yol koşulları da dikkate alınarak otomobil ideal bir hızla kullanılmalı. 

2. Lastik basınç seviyesinin kontrol edilmesi gerekiyor 

Lastiklerin basınç seviyeleri, yakıt tüketimini etkileyen önemli noktalardan. Araba için en ideal lastik basınç değeri, aracın en iyi yol tutuş şeklini almasını sağlar ve yakıt tüketimini azaltır. Lastik basınç değeri ne çok düşük ne de çok yüksek olmalı. 

Arabası olanlara müjde! Herkes bunu merak ediyordu! 7 maddede yakıt tasarrufu yapabilirsiniz! 

3. Klimanın gereksiz yere kullanımı 

Klimanın istenilen seviyede sıcaklık verebilmesi için motorun yeterli şekilde ısınması gerekiyor.  Klima çalıştığı zaman araç motoru fazladan güç harcar ve yakıt tüketimini yükseltir. Bu nedenle klima kullanımı en aza indirilmeli veya klima düşük hızda çalıştırılmalı. 

4. Araç bakımlarının zamanında yapılması 

Motor yağı, hava filtresi ve buji gibi otomobilde yer alan bazı parçalar yakıt tüketimini de doğrudan etkiliyor. Bu nedenle  yakıt tasarrufu yapabilmek için aracın bakımının düzenli bir şekilde yaptırılması gerekiyor. 

Diğer taraftan kullanılan güzergahın koşulları da dikkate alınmalı. 

5. Kaliteli akaryakıt kullanılması 

Maliyeti sebebiyle ucuz yakıt kullanılmaması gerekiyor. Kısa vadede araç sürücüsü kazanıyor, fakat uzun vadede kayıp yaşatıyor. Ucuz ve kalitesi düşük akaryakıt kullanımı, otomobildeki aksamlara zarar verebiliyor. 

Arabası olanlara müjde! Herkes bunu merak ediyordu! 7 maddede yakıt tasarrufu yapabilirsiniz! 

6. Ani frenden kaçınmak

Araç kullanırken,ani yapılan fren ve manevralar yakıtın daha hızlı tüketimine neden oluyor. Bu durumun engellenmesi için vites geçişleri yumuşak tutulmalı ve araç yavaşça hızlandırılmalı. 

7. Aracın ağırlığı hafifletilmeli 

Otomobilin ağırlığının hafifletilmesi, hareket kabiliyetine engel olur ve daha fazla güç harcamasına sebep olur. Araçta yer alan ereksiz eşyalardan kurtularak, aracın kullanım ömrü artırabilirken, yakıt tasarrufu da sağlanır. 

Motorinde indirim furyası! Litresi 58 kuruş düştü! Opet, PO, Shell, Total, BP 30 Kasım 2022 fiyat listesi

Asgari ücret 1 Ocak zammında bu kez 7 şiddetinde deprem! Bu rakamı görenlerin ağzı tam 1 karış açık kaldı! Hemen bakın

A101'de kulak içi kulaklık 19 TL, balıkçı bere 24 TL, pirinç 69 TL! A101 online kataloğu 1 Aralık 2022 fiyat listesi


Geri Dön