30 / 04 / 2024

Arabistan'a inşa edilen kent, ABD'den kopyalandı!

Arabistan'a inşa edilen kent, ABD'den kopyalandı!

Kısa bir süre önce hayatını kaybeden Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ın Cidde'nin kuzeyine inşaa ettiği 'Amerika' tamamlanmak üzere... Bu özel kentte, New York, Boston ve Washington DC'nin aynısı çok özel bir bölgenin olacağı ortaya çıktı.



Suudi Arabistan Kralı Abdullah, 23 Ocak'ta hayatını kaybetmişti. Onun vasiyeti olan 'Kral Abdullah Ekonomik Şehri' projesine hız verildi. Cidde'nin 1.5 saat kuzeyinde inşaa edilen KAEC adlı bölgenin en büyük özelliği, ABD'nin önemli kentleri New York, Boston ve Washington'ı kopyalaması. 


KAEC projesini, Emaar Ekonomik Şehri isimli halka açık bir Suudi şirketi üstlendi. Şirket yöneticisi Fadi El Raşid, "Suudi gençler yurt dışında okurken alıştıkları modern yaşam tarzıyla uyumlu bir şehir hazırlıyoruz. New York, Boston ve Washington'dan felen gençlerimiz, artık uyum sürecini kısa sürede aşacak. Ayrıca bu kente milyonlarca turistin geleceğini düşünerek çalışmalarımızı planladık. Çok özel oteller ziyaretçileri ağırlayacak" dedi. 


Kentin yüzde 50'si tamamlandı. Kızıldeniz ile çöl arasında inşa edilen şehir için şimdiden Avrupa'dan birçok kişi daire talebinde bulundu. Yaklaşık 100 milyar dolarlık projenin, 2018 yılında tamamlanacağına dikkat çekildi.


Takvim 


Geri Dön