21 / 05 / 2024

Arabistan KAEC projesi

Arabistan KAEC projesi

Kısa bir süre önce hayatını kaybeden Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ın Cidde'nin kuzeyine inşaa ettiği 'Amerika' tamamlanmak üzere... Bu özel kentte, New York, Boston ve Washington DC'nin aynısı çok özel bir bölgenin olacağı ortaya çıktı.

Vaat Holding, Suudi Arabistan'daki konut projesi için düğmeye bastı!

İnşaat, turizm, gıda sektörlerinde faaliyet gösteren Vaat Holding, Suudi Arabistan üzerinden yurt dışı açılımını genişletecek. İlk etapta Suudi Arabistan’da bir konut projesi yapacak olan Grup, gıda alanında da süt ve ayrıca, salça fabrikası kuracak.

Suudi Arabistan "Orta Doğu'nun Rivierası"nı kuruyor!

Suudi Arabistan ülkeye daha fazla turist çekebilmek için Kızıl Deniz'in kuzeybatı sahillerinde dev bir sağlık ve turizm projesi başlattı.

Suudi Arabistan’dan 32 milyar dolarlık konut teşvik projesi!

Suudi Arabistan, 32 milyar dolar büyüklüğünde konut destek paketini açıkladı. Bu yeni program ile 2020’ye kadar ülkedeki ev sahipliği oranının yüzde 60’a yükseltilmesi planlanıyor. 

Fuzul Grup Suudi Arabistan'da ofis açacak!

Fuzul Grup Başakşehir'de inşaa ettiği projeleriyle tanınan bir şirket. Bölgede, bin 500 konutluk ilk projesi Fuzulkent Bizimevler’in ardından bir çok inşaat projelerini de tamamlayan grup, Suudi Arabistan'da ofis açacak.

Cidde'deki Kral Abdullah Stadı açıldı!

Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ın Cidde'de inşa ettiği stat görenleri kendine adeta hayran bırakıyor. Suudi Arabistan'da projesi 2009'da onaylanan ve çatısı mücevhere benzetildiği için "Çölün Mücevheri" adı verilen Kral Abdullah Stadı açıldı.

Kabe’yi genişletme projesi kapsamında Al Baid kuleleri de yıkılacak!

Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz’in talimatıyla başlatılan Kâbe’yi genişletme projesi kapsamında, 10 yıl önce Osmanlı eseri Ecyad Kalesi yıkılarak yerine yapılan Al Baid kuleleri de yıkılacak

Mekke Gate Projesi ile 128 bin konut inşa edilecek!

Atlas Group, Suudi Arabistan'da yapımına başlanacak olan "Mekke Gate Projesi" ile 128 bin konut inşa edecek.Toplamda 20 etaptan oluşan projenin 2 etabını yapım işini bir yabancı ortakla birlikte Atlas Group üstlendi...

Türk mobilyası Arabistan yolcusu!

İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği'nin yürüttüğü 'Mobilya Sektöründe Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Projesi' çerçevesinde, Suudi Arabistan'a ihracat konuşunda ilk adım Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda atıldı...

3. Köprü projesi İBB Meclisi'nde!

3. Köprü ve bağlantı yolları projesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'ne geldi

Varyap Meridian Avrupa'nın En İyi Akıllı Şehir Projesi oldu

Türkiye'nin ilk yeşil projesi Varyap Meridian'a uluslararası alanda bir ödül de İtalya'dan geldi

APEC'in Zekeriyaköy'de konut projesi gerçekleştirecek

APEC, Zekeriyaköy mevkiinde gerçekleştireceği konut projesi ile üst gelir grubuna özel bir proje sunmayı hedefliyor

 

"Yoo inspired by Starck" Projesi yakında İstanbul'da!

Philippe Starck ve John Hitchox tarafından geliştirilen "yoo inspired by Starck" Projesi Arjantin, Meksika ve Singapur'un ardından yakında İstanbul'da...

Gaziantepspor'dan Kamil Ocak Arena Stadyum Projesi!

Gaziantepspor Kulübü , "Kamil Ocak Arena Stadyum Projesi"ni kamuoyuna açıkladı

Arabistan KAEC projesi Haberi

Arabistan KAEC projesi

Suudi Arabistan Kralı Abdullah, 23 Ocak'ta hayatını kaybetmişti. Onun vasiyeti olan 'Kral Abdullah Ekonomik Şehri' projesine hız verildi. Cidde'nin 1.5 saat kuzeyinde inşaa edilen KAEC adlı bölgenin en büyük özelliği, ABD'nin önemli kentleri New York, Boston ve Washington'ı kopyalaması. 


KAEC projesini, Emaar Ekonomik Şehri isimli halka açık bir Suudi şirketi üstlendi. Şirket yöneticisi Fadi El Raşid, "Suudi gençler yurt dışında okurken alıştıkları modern yaşam tarzıyla uyumlu bir şehir hazırlıyoruz. New York, Boston ve Washington'dan felen gençlerimiz, artık uyum sürecini kısa sürede aşacak. Ayrıca bu kente milyonlarca turistin geleceğini düşünerek çalışmalarımızı planladık. Çok özel oteller ziyaretçileri ağırlayacak" dedi. 


Kentin yüzde 50'si tamamlandı. Kızıldeniz ile çöl arasında inşa edilen şehir için şimdiden Avrupa'dan birçok kişi daire talebinde bulundu. Yaklaşık 100 milyar dolarlık projenin,...