28 / 04 / 2024

Vaat Holding, Suudi Arabistan'daki konut projesi için düğmeye bastı!

Vaat Holding, Suudi Arabistan'daki konut projesi için düğmeye bastı!

İnşaat, turizm, gıda sektörlerinde faaliyet gösteren Vaat Holding, Suudi Arabistan üzerinden yurt dışı açılımını genişletecek. İlk etapta Suudi Arabistan’da bir konut projesi yapacak olan Grup, gıda alanında da süt ve ayrıca, salça fabrikası kuracak.



Bugün inşaat, turizm, sanayi ve gıda alanlarında faaliyet gösteren Vaat Holding, yeni yatırımlarla büyümesine devam ediyor. Yurt dışı açılımını Suudi Arabistan üzerinden yapacak olan Grup, ilk aşamada bu ülkede bir konut projesini hayata geçirecek. Turizm sektöründe ‘Misal’ adıyla zincir otel markası olmayı amaçlayan Vaat, gıda sektöründe de süt ve salça fabrikası kuracak.

Dünya gazetesinden Mehtap Halıcı’nın haberine göre, bundan 8 yıl önce ticaret hayatına Trabzon’da emlakçılıkla başlayıp, 2018’de de faaliyetlerine inşaat işleriyle sürdüren Vaat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yaman Hacıibrahim, “İnşaat alanında ilerlerken o dönemde Türkiye’de bir ekonomik kriz oldu. Biz de yalnızca bir alanda ilerlersek bu iş olmaz diye düşündük. Bu yüzden, inşaattan sonra turizm, sanayi ve gıda alanlarıyla alanımızı genişlettik” ifadelerini kullandı.

 Vaat Holding, Suudi Arabistan daki konut projesi için düğmeye bastı!

Şu anda İstanbul Basın Ekspress’te inşaatına sürdürdükleri 2 projelerinin olduğunu ve yıl sonunda Vaat Express, 2025’in sonunda ise Vaat Center projesini teslim edeceklerini paylaşan Hacıibrahim, “Projemizin birinde toplamda 653 konut + açık alışveriş merkezi ve içerisinde de 5 yıldızlı bir otel bulunuyor. Aynı zamanda, toplamda 315 konutluk diğer bir projeye ise 2023’ün sonunda başlayacağız. Bu iki projenin toplam inşaat yatırım maliyeti ise 200 milyon dolar bandında” değerlendirmelerinde bulundu

 Vaat Holding, Suudi Arabistan daki konut projesi için düğmeye bastı!

S. ARABİSTAN’DA KONUT PROJESİ

İnşaat sektöründe yurt dışına açılma planlarının olduğuna vurgu yapan Yaman Hacıibrahim, Suudi Arabistan’ın petrole dayalı ülke ekonomisini gelişen dünya ile beraber değiştirdiğine işaret eden Hacıibrahim, yaşanan gelişim ile beraber bölgede çeşitli yatırım fırsatlarının doğduğunu söyledi. Hacıibrahim, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Yurt dışına Suudi Arabistan üzerinden açılma hedefimiz var.

İlk olarak Suudi Arabistan’da bir konut projesi başlatmak istiyoruz. Bölgenin en fazla inşaat sektöründe yatırıma ihtiyacı var. Zira ülke komple değişiyor. Yeni kentler kuruluyor.” Yurt dışında inşaat sektöründe yatırım yapmanın çok fazla prosedür gerektirdiğini vurgulayan Hacıibrahim, “Ülkemizde ise inşaat yapmak zor değil. Burada yalnızca sermayeye ihtiyaç oluyor” dedi.

Kiracılar dikkat! Artık hemen her ev sahibi bu taahhütnameyi istiyor! Peki yasalar ne diyor?

TOKİ, 41 ilde toplam 462 arsayı satışa çıkarıyor! Yüzde 35 peşinat ve 48 ay vade fırsatı!

Pendik’e 650 adet konut ve 15 adet ticari alan geliyor! Resmen düğmeye basıldı!


Geri Dön