29 / 04 / 2024

Araç alacaklar dikkat: Fiyat yükselişleri kaçınılmaz! Şimdiden yüzde 2 ile yüzde 4 arasında artış var! 

Araç alacaklar dikkat: Fiyat yükselişleri kaçınılmaz! Şimdiden yüzde 2 ile yüzde 4 arasında artış var! 

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Başkanı Cengiz Eroldu, otomotiv sektörüne ilişkin yaptığı değerlendirmede fiyat artışlarının kaçınılmaz olduğuna dikkat çekti. İşre Eroldu'nun o açıklaması...



Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Başkanı Cengiz Eroldu, bir basın toplantısı gerçekleştirdi ve otomotiv sektörünün 2023 yılı karnesini değerlendirerek, sektörün geleceği ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. 

Geçtiğimiz senenin otomotivde birçok tarihi rakamın elde edildiği bir sene olduğuna dikkat çeken Cengiz Eroldu, "2023'te 1 milyar 340 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirdik. Bu da son yılların en yüksek rakamı olarak kaydedildi" ifadelerini kullandı.

Eroldu, otomotiv ana sanayisinin, son 10 seenede 10 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirdiğinin altını çizdi ve "2023 yılında da 2022'ye göre yüzde 37'lik yatırım artışı oldu. Yani 2022'de başlayan yatırımların aslında 2023'te de hız kazandığını gördük. İnşallah önümüzdeki yıllarda da bu açıklanan yatırım projeleri kapsamında Türkiye'de otomotiv sanayisinin yatırımlarının artırdığını görmeye devam edeceğiz" dedi. Eroldu, burada kendileri açısından kötü giden konunbun iç pazarda yerli payının azalması olduğuna, yerli payının yüzde 45'ten yüzde 37'ye gerilediğine vurgu yaptı. 

Araç alacaklar dikkat: Fiyat yükselişleri kaçınılmaz! Şimdiden yüzde 2 ile yüzde 4 arasında artış var! 

OTOMOTİV FİYATLARI YÜKSELECEK Mİ? 

OSD Başkanı Eroldu, otomotiv fiyatlarına zam gelip gelmeyeceğine ilişkin soruyu da cevapladı. 

"Ocakta başladı ama şimdi bu doğal, yani enflasyon ve kur artışları fiyatlara yansıyacaktır. Enflasyonda hem yerleşmiş bir enflasyon var hem de aylık 3-4 temposunda bir enflasyon var. Fiyatlara yansıdığını göreceğiz zaten" açıklamasında bulunan Eroldu, bu ayda da yüzde 2 ile yüzde 4 arasında fiyat artışları olduğunu dile getirdi. 

Enflasyon ve kur artışlarının fiyatlara yansıyacağına, bunun kaçınılmaz olduğuna dikkat çeken Eroldu, bazen fiyat indirimlerinin de olduğunu belirtti. 

Araç alacaklar dikkat: Fiyat yükselişleri kaçınılmaz! Şimdiden yüzde 2 ile yüzde 4 arasında artış var! 

OSD Başkanı Cengiz Eroldu, otomotiv sanayisinin ana firmalarının üretiminin salgın öncesi seviyelere geldiğini vurguladı. Kapasite kullanımında da geçtiğimiz sene iyileşme olduğunu aktardı. 

Eroldu, küresel gündemde yakından izledikleri önemli konular olduğunun da altını çizdi ve küresel ekonomide yavaşlama beklentileri, ticaret ve sanayi politikaları özelinde Amerika, Çin ve Avrupa Birliği arasında devam eden güç ve ticaret savaşı gibi konuların ön planda bulunduğuna,  bunun da bütün ülkelere farklı seviyelerde olumlu ve olumsuz etkilerinin olacağına vurgu yaptı. 

Dolar kurunda yeni zirve! Döviz yatırımcıları dikkat! Euro bugün ne kadar oldu? 15 Ocak 2024 döviz kurları

Singapur'da konut satışları son 15 yılın en düşük seviyesinde!

TOKİ Körfez İlimtepe'de son dakika müjdesi: 1.3 milyar TL'ye inşa edilecek! Sözleşme imzalandı! 


Geri Dön