27 / 04 / 2024

Singapur'da konut satışları son 15 yılın en düşük seviyesinde!

Singapur'da konut satışları son 15 yılın en düşük seviyesinde!

Singapur'da yeni özel konut satışları 2023 yılında son 15 senenin en düşük seviyelerine geriledi. İşte konu ile ilgili detaylar...



Getirilen kısıtlamalar ve zayıflayan ekonomik koşulların piyasa üzerinde baskı oluşturmasıyla birlikte Singapur'da yeni özel konut satışları 2023'te son 15 senenin en düşük seviyesine geriledi.

Investing'te yer alan habere göre Kentsel Yeniden Geliştirme Kurumu'nun açıkladığı resmi rakamlara göre, geçen sene geliştiriciler tarafından sadece 6 bin 671 birim satıldı. Açıklanan rakamlara göre Aralık ayı satışları 135'e inerek bir ay önceki satışların beşte birinden daha az oldu.

YABANCIYA MÜLK SATIŞINA ZORLUK GETİRİLMİŞTİ


Güneydoğu Asya'nın ada-şehir devleti, yükselen konut fiyatlarını frenlemek amacıyla geçtiğimiz aylarda en sert hamlelerden bir tanesini yaparak ikinci ev alıcıları ve özel mülk satın alan yabancılar için damga vergilerini artırmıştı.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre Singapur hükümetinin geceyarısı ani bir kararla denizaşırı yabancı alıcılar için damga vergilerini ikiye katlayıp yüzde 30'dan 60'a yükseltmesini, bazı emlak komisyoncuları 'fiiliyatta emlak piyasasının yabancılara kapatılması' şeklinde yorumladı.

Singapur da konut satışları son 15 yılın en düşük seviyesinde!

ZENGİN ASYALI ALICILARIN GÖZDESİ

Dünyanın nüfus yoğunluğunun en yüksek olduğu 3. ülkesinde ani vergi artışı, son senelerde yabancıların akınına uğraması üzerine geldi. Singapur'da lüks emlak satın alanların çoğunu da Çinliler oluşturuyor.

Son dönemlerde sık sık gündeme gelen konut fiyatları, Çin ve bölgenin diğer ülkelerinde düşerken, Singapur'da son iki seneden güçlü artış gösterdi.

Ayrıca denizaşırı alıcıların kentin mülkünü sıcak varlık haline getirmesiyle fiyatların yükselmesi ve yerel halkın sıkıntı çekmesinden endişe duyan Singapurlu politika yapıcılar, vergileri ikinci ve sonraki evlerini almaları halinde Singapurlular için de yüzde 20'ye yükseltti. Singapur dünyada konut sahipliği oranı en yüksek ülkelerden biri olarak belirtiliyor. 


ERKEN ÖNLEYİCİ TEDBİR ALDIK

Ulusal Kalkınma Bakanı Desmond Lee konu ile ilgili olarak geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada "Erken önleyici tedbirler olmadan, hem yerli hem de yabancılar tarafından yatırım rakamlarının büyütüldüğünü görebiliriz ve söz konusu bu durum, konut satın almak isteyen Singapurluların da stresini artıracaktır" diye konuştu.

 

TOKİ'den Şubat 2024 müjdesi! 8 yeni projede 2 bin 979 konut geliyor!

Yılbaşından bu yana en çok kazandıran 33 hisse!

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları 2020 yılından bu yana en güçlü başlangıcını yaptı!


Geri Dön